Blockchain Stories
Rusland richt crypto groep op voor internationale handel
Mining Nieuws Regulatie

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Om zijn internationale handel te stabiliseren en de afhankelijkheid van de dollar te verminderen, richt Rusland zich op cryptobetalingen. Als reactie op westerse sancties onderzoekt de Russische overheid het legaliseren van cryptobetalingen voor buitenlandse handel.

De Experimentele Juridische Regeling (ELR), een speciaal opgerichte focusgroep, onderzoekt hoe importeurs kunnen profiteren van deze innovatieve betaalmethode. Rusland zet ook in op de uitbreiding van zijn crypto mining sector, vooral in de Komi regio.

Legalisering van cryptobetalingen

Hoewel Rusland aanvankelijk terughoudend stond tegenover crypto, heeft het recent wetgeving goedgekeurd die digitale valuta ondersteunt. De motivatie is duidelijk: alternatieven zoeken voor de dollar wegens zware westerse sancties.

Door cryptobetalingen te legaliseren, streeft Rusland naar bredere internationale handelsmogelijkheden en wil het de beperkingen van traditionele bankmethoden overwinnen.

Een cruciaal onderdeel van deze strategie is de Digitale Roebel, die in 2025 wordt geïntroduceerd. Deze digitale valuta moet internationale betalingen efficiënter en veiliger maken, zonder afhankelijkheid van traditionele financiële systemen die onder druk staan door geopolitieke spanningen.

Experimentele juridische regeling focusgroep

Voor een soepele overgang naar cryptobetalingen heeft Rusland de Experimentele Juridische Regeling (ELR) focusgroep in het leven geroepen. Deze groep omvat importeurs, leden van de Russische Kamer van Koophandel en Industrie (CCI), de Vereniging van Ontwikkelaars en Producenten van Elektronica (ARPE), en geselecteerde banken.

Het doel van de ELR is om de uitdagingen bij betalingen voor goederen met zowel civiele als militaire toepassingen te vereenvoudigen. De focusgroep richt zich voornamelijk op bedrijven met een grotere omzet, die cruciaal zijn voor het testen van deze nieuwe betalingsmethoden.

Hoewel het plan voorlopig een selecte groep importeurs betreft, kan de ELR in de toekomst worden uitgebreid naar meer deelnemers.

Komi regio als crypto mining hotspot

Naast de legalisatie van cryptobetalingen is Rusland vastbesloten om zijn cryptominingsector te versterken. De Komi regio wordt beschouwd als een toekomstige hotspot voor cryptomining. Gouverneur Vladimir Uyba heeft plannen aangekondigd voor de bouw van 15 nieuwe datacenters in steden als Mikun en Sindor.

Deze initiatieven ontvangen aanzienlijke steun van investeerders, vooral na Gazprom’s aankondiging van een nieuwe dochteronderneming die zich richt op cryptomining.

De uitbreiding van miningactiviteiten in de Komi regio is strategisch cruciaal voor Rusland, omdat het niet alleen economische voordelen voor de regio biedt, maar ook Ruslands positie op de wereldwijde cryptomarkt versterkt.

Ruslands pogingen om cryptobetalingen te legaliseren en zijn cryptominingsector te versterken, passen in een groter doel om de internationale handel te stabiliseren. Door te investeren in digitale financiële activa (DFA) streeft Rusland ernaar zijn afhankelijkheid van traditionele valuta en tussenpersonen te verminderen.

Dit zou niet alleen de handel bevorderen, maar ook de economie weerbaarder maken tegen externe schokken. Ondanks de druk op de wereldwijde cryptomarkt blijft Rusland vastberaden om zijn positie te versterken.

Met de ontwikkeling van de Digitale Roebel, de oprichting van de ELR focusgroep en de uitbreiding van miningactiviteiten in de Komi regio, zet Rusland belangrijke stappen naar een stabiele en toekomstgerichte economische strategie.

crypto marketkap 2024
Crypto heeft een marktkapitalisatie van 2 biljoen. Bron: TradingView.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu