Blockchain Stories
Heeft Bhutan twee keer zoveel BTC als El Salvador?
Bitcoin Nieuws

Heeft Bhutan twee keer zoveel BTC als El Salvador?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

El Salvador staat al jarenlang te boek als hét Bitcoin land. In dit land is Bitcoin een officieel betaalmiddel, terwijl de overheid in El Salvador ook grootschalig in Bitcoin geïnvesteerd heeft. Daardoor werd lange tijd gedacht dat El Salvador één van landen was met de grootste Bitcoin bezittingen. Volgens data van Arkham Intelligence zit dit toch echt iets anders. Uit hun data is namelijk gebleken dat Bhutan twee keer zoveel Bitcoin heeft als El Salvador.

Hoeveel BTC heeft El Salvador?

Uit data van Arkham blijkt dat El Salvador in 2021 begonnen is met het investeren in Bitcoin. Vanaf dat moment heeft de overheid van dit land bijna 5.900 BTC gekocht. Deze forse hoeveelheid tokens heeft tegenwoordig een waarde van ongeveer $330 miljoen. Niet slecht voor een land als El Salvador, aangezien dit land niet te boek staat als een rijk of welvarend land.

Hoeveel BTC heeft Bhutan?

Bhutan, een land in Zuid Azië, heeft volgens Arkham véél meer Bitcoin in bezit. Volgens de data gaat het hierbij om ongeveer 13.000 BTC tokens. Een indrukwekkende hoeveelheid met een totale waarde van bijna $760 miljoen. Daarmee heeft Bhutan dus ruim twee keer zoveel BTC in bezit als El Salvador.

Hoe komt Bhutan aan zoveel Bitcoin?

Toen Arkham achter deze toch wel opvallende data kwam, is men verder gaan zoeken. Waar komt deze grote hoeveelheid BTC vandaan en hoe heeft dit toch relatief arme land zoveel BTC kunnen kopen? Daarvoor moeten we kijken naar de instantie Druk Holdings. Deze instantie staat te boek als de officiële investeringstak van het koninkrijk Bhutan. Uit de data van Arkham blijkt dat deze investeringstak grootschalig geïnvesteerd heeft in Bitcoin mining. Dat zou dé manier moeten zijn waarop Bhutan aan zoveel Bitcoin is gekomen.

Overigens geeft Arkham aan dat Druk Holdings zelf ook meer dan 600 ETH in bezit heeft. Deze grote hoeveelheid Ethereum vertegenwoordigt nog eens een waarde van ongeveer $1,5 miljoen. Ook zou het land Bhutan nog een kleine hoeveelheid BNB en Polygon in bezit hebben.

Met andere woorden: Bhutan heeft fors ingezet op Bitcoin mining. Dit wordt volgens Bhutan ook onderstreept door satellietbeelden. Op deze beelden is te zien dat er een groot mining gebouw gebouwd is in Bhutan.

Een kwart van het BBP

Al met al is het erg opvallend dat een klein en arm land als Bhutan zoveel BTC in bezit heeft. Daarbij valt ook de rol van Bitcoin in één klap op. Het totale Bruto Binnenlands Product van Bhutan ligt rond de $3 miljard. Een kwart van dit BBP wordt dus vertegenwoordigd door het Bitcoin bezit van dit land. Dit geeft des te meer aan dat Bhutan grootschalig ingezet heeft op het minen van Bitcoin. Een beslissing die, volgens bronnen, al in 2019 genomen werd. Vanaf april 2019 zou men in Bhutan namelijk bezig zijn met het minen van Bitcoin met behulp van waterkracht. Een beslissing die goed uitgepakt heeft, aangezien dit land bij een verdere koersstijging van Bitcoin optimaal profiteert.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Analyse van bullish patroon van Solana terwijl Open Interest toeneemt

Timo Bruinsma

Ethereum funding rate daalt naar het laagste niveau in 2024

Timo Bruinsma

DOGS op een cruciaal support niveau, maar dit is belangrijk

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu