Blockchain Stories
Hedera onthult open-source toolkit voor beheer van tokenized assets
Altcoin Nieuws

Hedera onthult open-source toolkit voor beheer van tokenized assets

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op maandag kondigde Hedera de introductie van de Asset Tokenization Studio aan. Dit is een open-source toolkit die speciaal is ontwikkeld om het proces van het uitgeven, beheren en verhandelen van getokeniseerde obligaties en aandelen op het Hedera netwerk te vereenvoudigen. Deze toolkit is ontworpen om alle activagegevens veilig en volledig on-chain te beheren, wat het risico van problemen die vaak ontstaan bij off-chain beheer, zoals in de ERC-1400 standaard, aanzienlijk vermindert, aldus Hedera.

Asset Tokenization Studio van Hedera

Het projectteam benadrukte dat de toolkit een breed scala aan functies zal bevatten, zoals ondersteuning voor obligatiecoupons, aandelendividenden, whitelisting, en naleving van diverse regelgevingskaders. Dit maakt de Asset Tokenization Studio een complete oplossing voor het beheer van activa op de blockchain, met de nadruk op efficiëntie.

Dr. Sabrina Tachdjian, hoofd Fintech en Betalingen bij de HBAR Foundation, verklaarde:

“Door de technische uitdagingen bij het tokeniseren van obligaties en aandelen te verkleinen, en tegelijkertijd de bijbehorende gegevens on-chain vast te leggen, zal de Asset Tokenization Studio een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van Hedera’s Real World Assets (RWA) ecosysteem. Het zal ook de migratie van kapitaalmarkten naar on-chain oplossingen versnellen, met een focus op naleving van regelgeving.”

Samenwerking met RedSwan en ioBuilders

De ontwikkeling van de Asset Tokenization Studio is het resultaat van een samenwerking tussen The HBAR Foundation, Hashgraph, RedSwan, en ioBuilders. Deze toolkit is vooral gericht op financiële instellingen, bedrijven die activa uitgeven, en platforms die actief zijn in de tokenisering van activa. Het biedt hen een gebruiksvriendelijke interface voor het experimenteren met en ontwikkelen van tokenisatie oplossingen op de blockchain.

Tijdens de lancering benadrukte Carlos Matilla, CEO van ioBuilders, dat de toolkit een belangrijke rol zal spelen bij het versnellen van de acceptatie van distributed ledger technologie (DLT). Door gestandaardiseerde tools aan te bieden voor het beheren van digitale activa, wordt het proces toegankelijker voor bedrijven en instellingen.

Nieuwe mogelijkheden voor beleggers en bedrijven

Edward Nwokedi van RedSwan voegde eraan toe dat de nadruk van de toolkit op compliance en het verlagen van technische drempels essentieel zal zijn voor de verdere groei van tokenized securities. Dit soort digitale activa biedt nieuwe mogelijkheden voor beleggers en bedrijven, en de toolkit helpt hen om binnen een betrouwbaar kader te opereren.

De Asset Tokenization Studio biedt zowel een WebUI voor testdoeleinden als een TypeScript SDK voor implementatie. Beide zijn open-source en uitgebracht onder de Apache 2.0-licentie en de code is beschikbaar op GitHub. De SDK ondersteunt een volledig scala aan token gerelateerde handelingen en is compatibel met MetaMask en Hedera WalletConnect voor het ondertekenen van transacties.

Dr. Sabrina Tachdjian benadrukte dat de toolkit is ontwikkeld om uitgevers en platforms voor uitgifte van activa te voorzien van een betrouwbare, open-source oplossing die is geaudit om hun productontwikkeling op het Hedera netwerk te versnellen. Ze gaf aan dat de huidige release slechts een beginpunt is, en dat de Asset Tokenization Studio in de toekomst zal uitbreiden om te voldoen aan de vraag naar nieuwe functies, activaklassen en jurisdicties.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Binance bevestigt lancering Telegram mini-game Moonbix

Michel Borggreve

Hoe doen de BTC ETF’s en ETH ETF’s het? Een overzicht!

Scott

XRP maakt zich op voor een gigantische bullrun

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu