Blockchain Stories
Ethereum Bitcoin ratio doorbreekt grens: Zijn altcoins in gevaar?
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum Bitcoin ratio doorbreekt grens: Zijn altcoins in gevaar?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente daling van de Ethereum Bitcoin (ETH/BTC) ratio naar 0,039, het laagste niveau sinds april 2021, geeft crypto investeerders stof tot nadenken. Deze daling kan wijzen op een verschuiving in marktsentiment of een toenemende voorkeur voor Bitcoin boven Ethereum. Het is belangrijk om te overwegen hoe deze ratio de prestaties en acceptatie van altcoins in de toekomst kan beïnvloeden.

De ETH/BTC Ratio: Wat vertelt het ons over de markt?

De ETH/BTC ratio is een cruciale indicator die de relatieve prijssterkte van Ethereum ten opzichte van Bitcoin meet. Vergelijk het met een weegschaal, waarbij Ethereum en Bitcoin aan weerszijden staan. Een hogere ratio betekent dat Ethereum zwaarder weegt (oftewel, beter presteert), terwijl een lagere ratio aangeeft dat Bitcoin de overhand heeft.

Op 16 september 2024 zakte de ETH/BTC ratio naar 0,039, een niveau dat we sinds april 2021 niet meer hebben gezien. Na een piek van 0,088 in december 2021, is de ratio gestaag gedaald. Dit suggereert dat Bitcoin de afgelopen jaren sterker is geweest dan Ethereum, en dat deze trend voortduurt.

ethereum bitcoin ratio september2024
ETH/BTC Bron: TradingView

Een stijgende ETH/BTC ratio wijst doorgaans op een goede prestatie van Ethereum ten opzichte van Bitcoin. Een dalende ratio daarentegen kan aangeven dat investeerders hun vertrouwen in Ethereum verliezen en hun kapitaal eerder in Bitcoin of andere stabielere activa willen beleggen.

Impact op de cryptomarkt

Een zwakke prestatie van Ethereum kan grote gevolgen hebben voor de bredere altcoinmarkt. Als Ethereum minder goed presteert, kan dit leiden tot een verkoopgolf in andere altcoins. In tijden van onzekerheid zoeken investeerders vaak stabiliteit, en een dalende ETH/BTC ratio kan hen ertoe aanzetten om hun geld naar Bitcoin of andere stabielere activa te verschuiven.

Momenteel is de dominantie van Bitcoin (BTC.D) gestegen naar 57,78%. Dit betekent dat een groter deel van de totale cryptomarktkapitalisatie nu in Bitcoin zit. Deze stijgende dominantie duidt op een afnemend vertrouwen in altcoins, wat kan leiden tot grotere volatiliteit en snellere prijsdalingen op de altcoinmarkt.

bitcoin dominantie marketcap september2024
De Bitcoin dominantie op TradingView

Bovendien heeft de goedkeuring van Ethereum exchange traded funds (ETFs) door de US Securities and Exchange Commission (SEC) de koers van Ethereum niet zo positief beïnvloed als verwacht. Volgens gegevens van crypto ETF tracker SoSoValue was er een netto uitstroom van $581 miljoen voor Amerikaanse Ethereum ETFs, terwijl Amerikaanse Bitcoin ETFs een netto instroom van $17,3 miljard noteerden.

Vooruitzichten en hoop voor de markt

Ondanks de neerwaartse trend zijn er ook positieve signalen voor Ethereum. De huidige prijs van Ethereum is $2.300, een niveau dat sinds januari 2024 niet meer is bereikt. Sommige experts zien dit als een kans om Bitcoin om te zetten naar Ethereum, in de hoop op een potentiële stijging van 180% in de ETH/BTC ratio.

Daarnaast is er recentelijk 112.000 ETH naar crypto exchanges verplaatst, wat suggereert dat investeerders mogelijk niet langer bereid zijn hun ETH vast te houden terwijl de prijs ten opzichte van Bitcoin daalt. Dit kan leiden tot een verzadiging van de verkoopdruk en een mogelijk prijsherstel.

Kortom, hoewel de huidige situatie uitdagend is voor Ethereum en de bredere altcoins op de cryptomarkt, zijn er redenen om optimistisch te blijven.

Ethereum koersgrafiek september2024
Bron: TradingView

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Michel Borggreve

KuCoin stopt in Nederland: wat moet je nu doen met je crypto?

Pieter de Haan

Binance bevestigt lancering Telegram mini-game Moonbix

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu