Blockchain Stories
Bitcoin Mining Hashrate daalt 10% na ATH, wat is de oorzaak?
Bitcoin Mining Nieuws

Bitcoin Mining Hashrate daalt 10% na ATH, wat is de oorzaak?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De laatste tijd is er veel aandacht voor de Bitcoin Mining Hashrate. Deze cruciale indicator voor de gezondheid van het Bitcoin netwerk heeft onlangs een opmerkelijke daling van bijna 10% doorgemaakt, na een recordhoogte te hebben bereikt. Wat zou deze plotselinge daling kunnen veroorzaken?

Wat is Bitcoin Mining Hashrate en waarom is het belangrijk?

De hashrate van Bitcoin mining geeft aan hoeveel computervermogen wereldwijd door miners op het Bitcoin netwerk wordt ingezet. Dit vermogen wordt uitgedrukt in hashes per seconde (H/s) of, praktischer, in terahashes per seconde (TH/s).

Een hogere hashrate duidt erop dat meer computers complexe wiskundige puzzels oplossen om nieuwe Bitcoin blokken aan het netwerk toe te voegen. Deze puzzels zijn onderdeel van het Proof of Work (PoW) protocol dat de veiligheid van het netwerk garandeert.

Waarom is dit belangrijk? Bitcoin miners worden beloond met bloksubsidies en transactiekosten, die winstgevend zijn zolang ze hoger zijn dan de kosten van elektriciteit en apparatuur.

Een stijgende hashrate wijst op een bloeiende mininggemeenschap, terwijl een daling kan duiden op het vertrek van miners vanwege verminderde winstgevendheid.

De 10% daling van de Bitcoin Mining Hashrate: Wat betekent dit?

Recent bereikte de 7 daagse gemiddelde Bitcoin Mining Hashrate een recordhoogte van meer dan 693 TH/s, maar binnen een week daalde deze met bijna 10% naar 628 TH/s. Wat ligt hieraan ten grondslag?

De belangrijkste factor lijkt de recente prijsbeweging van Bitcoin te zijn. Miners verdienen hun inkomsten voornamelijk via de vaste bloksubsidie in BTC, die op regelmatige tijdsintervallen wordt uitgekeerd. De variabele factor is de Bitcoin prijs in USD.

Toen de hashrate een nieuw record bereikte, daalde de Bitcoin prijs. Miners verwachtten mogelijk een snel herstel van de prijs, maar toen dit uitbleef, schakelden sommigen hun machines uit, wat leidde tot de daling in de hashrate.

bitcoin hashrate grafiek september2024
De 7 daagse waarde van de indicator is de afgelopen dagen gedaald. Bron: Blockchain.com

Implicaties voor de toekomst van Bitcoin mining en de cryptomarkt

Wat betekent deze daling voor de toekomst van Bitcoin mining en de bredere cryptomarkt? Een lagere hashrate kan de netwerkbeveiliging in gevaar brengen, omdat minder computervermogen beschikbaar is voor transactieverificatie. Dit kan leiden tot langere transactietijden en hogere kosten.

Voor individuele Bitcoin miners kan het aanleiding zijn hun strategieën te herzien. Ze moeten misschien investeren in efficiëntere apparatuur of opereren in gebieden met lagere energiekosten om winstgevend te blijven.

Voor de bredere cryptomarkt kan deze ontwikkeling wijzen op de volatiliteit en risico’s die gepaard gaan met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het is essentieel dat investeerders deze trends nauwlettend volgen en weloverwogen beslissingen nemen.

Bitcoin toont keer op keer zijn veerkracht. Hoewel de huidige daling in de Bitcoin Mining Hashrate zorgwekkend kan zijn, biedt het ook kansen voor aanpassing en innovatie binnen de sector.

Met deze inzichten krijg je een beter begrip van de dynamiek van de Bitcoin Mining Hashrate en wat dit betekent voor de toekomst van de crypto industrie.

bitcoin koersgrafiek september2024
Bitcoin handelt op een koers van $58.000. Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Michel Borggreve

KuCoin stopt in Nederland: wat moet je nu doen met je crypto?

Pieter de Haan

Binance bevestigt lancering Telegram mini-game Moonbix

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu