Blockchain Stories
Singapore onderzoekt overtredingen bij verkoop van Worldcoin accounts
Altcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Singapore onderzoekt overtredingen bij verkoop van Worldcoin accounts

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Singapore onderzoekt de verkoop van Worldcoin accounts en tokens wegens mogelijke schendingen van de Payment Services Act 2019.

Zeven individuen worden onderzocht vanwege hun betrokkenheid bij de ongeautoriseerde verkoop van Worldcoin diensten. De autoriteiten waarschuwen voor mogelijke illegale activiteiten zoals witwassen en terrorismefinanciering.

Het onderzoek volgt op eerdere wereldwijde toezichtsprocedures en tijdelijke opschortingen van Worldcoin activiteiten vanwege zorgen over gegevensbescherming en privacywetten. De Singaporese autoriteiten richten zich op zeven personen die mogelijk deze diensten zonder vergunning aanbieden.

Volgens de autoriteiten kunnen deze activiteiten in strijd zijn met de Payment Services Act 2019, die strikte regels stelt voor financiële diensten in Singapore.

De bijzondere verkoop van Worldcoin accounts

Tijdens een parlementaire zitting op 9 september maakte vicepremier Gan Kim Yong, voorzitter van de Monetary Authority of Singapore (MAS), bekend dat er een onderzoek loopt naar deze personen.

Zij zouden zich bezighouden met het verlenen van betalingsdiensten zonder de vereiste licenties, wat een schending zou zijn van de PS Act. Hoewel Worldcoin zelf geen betalingsdienst verleent volgens de PS Act, kunnen personen die accounts en tokens kopen of verkopen wel een dergelijke dienst verlenen.

Op 7 augustus waarschuwde de politie van Singapore ook het publiek tegen de verkoop of overdracht van Worldcoin accounts. Deze accounts kunnen namelijk voor illegale doeleinden worden gebruikt, zoals witwassen van geld of financieren van terrorisme.

Consumenten worden gewaarschuwd voor aanbiedingen om hun digitale betalingsportemonnee of World ID over te dragen.

Wereldwijde controlemaatregelen en eerdere onderzoeken naar Worldcoin

Niet alleen Singapore, maar ook andere landen houden Worldcoin nauwlettend in de gaten. Wereldwijd zijn er zorgen over de manier waarop Worldcoin biometrische gegevens verzamelt en gebruikt.

Zo heeft Spanje in maart 2023 tijdelijk de verzameling van biometrische gegevens door Worldcoin opgeschort vanwege mogelijke schendingen van de General Data Protection Regulation (GDPR).

Worldcoin vertrouwt op biometrische gegevens, zoals irisscans, voor gebruikersverificatie. Dit heeft geleid tot aanzienlijke aandacht van regelgevers over de hele wereld, waaronder in landen als India, China, Duitsland, Brazilië en Kenia.

Ondanks deze uitdagingen blijft Worldcoin groeien en had het in april 2023 al meer dan 10 miljoen gebruikers wereldwijd.

Gegevensbescherming en privacywetten

In Singapore zijn er strikte regels met betrekking tot de bescherming van persoonlijke gegevens, met name biometrische informatie. De Personal Data Protection Act (PDPA) reguleert de verzameling, het gebruik en de bescherming van deze gegevens.

Tijdens de parlementaire zitting benadrukte Gan Kim Yong dat organisaties die dergelijke gegevens beheren, passende beveiligingsmaatregelen moeten implementeren om de risico’s te beperken bij het ontwikkelen en exploiteren van hun systemen. Worldcoin heeft wereldwijd te maken gehad met regelgevende uitdagingen, maar blijft desondanks snel groeien.

Het project heeft een groot aantal gebruikers aangetrokken door innovatieve technologieën, maar moet zich blijven aanpassen aan de steeds strengere regels rondom gegevensbescherming en privacy.

Singapore’s onderzoek naar de verkoop van Worldcoin accounts benadrukt de noodzaak voor regelgevers om waakzaam te blijven en de bescherming van consumenten en de integriteit van de financiële sector te waarborgen.

worldcoin koersgrafiek
Worldcoin handelt op een koers van $1,44. Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Binance bevestigt lancering Telegram mini-game Moonbix

Michel Borggreve

Hoe doen de BTC ETF’s en ETH ETF’s het? Een overzicht!

Scott

XRP maakt zich op voor een gigantische bullrun

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu