Blockchain Stories
Shiba Inu transacties stijgen 60% in een dag, maar er is slecht nieuws
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Shiba Inu transacties stijgen 60% in een dag, maar er is slecht nieuws

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu whales hebben de afgelopen dagen flink van zich laten horen met een opmerkelijke stijging in hun transacties. Maar deze toename is niet altijd aanleiding voor feest, vooral gezien de richting waarin deze grote investeerders bewegen.

Het verschil tussen de inflows en outflows van de holdings van Shiba Inu whales laat zien of deze volumetoename te wijten is aan aankopen of verkopen.

Wat zijn Shiba Inu whales?

In de cryptowereld worden grote investeerders vaak “whales” genoemd. Dit zijn spelers die zoveel invloed hebben dat hun acties de markt kunnen opschudden. Voor Shiba Inu betekent dit dat elke whale transactie van $100.000 of meer aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de prijs van de munt.

Volgens de meest recente gegevens, zijn de volumes van Shiba Inu whales de afgelopen week hoog geweest en dit zet zich voort in de nieuwe week. Op zondag stegen de whale volumes naar meer dan 1,62 biljoen SHIB, wat overeenkomt met $22,21 miljoen tegen de huidige prijzen.

Large transaction volumes Shiba Inu
Bron: IntoTheBlock

Dit is een stijging van 60% ten opzichte van de 1,07 biljoen SHIB, of $14,94 miljoen, die de vorige dag werden geregistreerd. Dit suggereert dat Shiba Inu whales grote bewegingen maken ondanks dat de prijs van de memecoin laag blijft.

Invloed van whale verkopen

Natuurlijke vraag is of de toegenomen betrokkenheid van whales positief of negatief zal uitpakken voor de digitale asset. Als whales hun tokens naar exchanges verplaatsen, kan dit leiden tot een prijsdaling. Verplaatsen ze hun tokens juist weg van exchanges, dan kan dit een indicatie zijn van hodling (vasthouden), wat de prijs zou kunnen ondersteunen.

Helaas lijkt het erop dat de prijs van Shiba Inu mogelijk een negatieve wending neemt. Hoewel er aanzienlijke inflows naar whale wallets zijn geweest, wat duidt op aankopen, domineren de outflows hun volumes.

Large holders netflow Shiba Inu
Bron: IntoTheBlock

Uit de gegevens van IntoTheBlock blijkt dat 240,85 miljard SHIB naar de wallets van deze whales stroomden. Echter, de outflow gegevens laten zien dat er 440,84 miljard SHIB uit hun wallets werden verplaatst. Dit suggereert dat deze whales meer verkopen dan kopen.

Effecten op de cryptomarkt

De totale uitstroomgegevens kwamen uit op -199,99 miljard SHIB, wat betekent dat deze whales de neiging hebben te verkopen. Als deze trend zich voortzet, kan dit extra verkoopdruk uitoefenen op de prijs van Shiba Inu, die al worstelt door de bearish trend in de bredere cryptomarkt.

Voor beginnende investeerders kan het nuttig zijn om te begrijpen hoe whale activiteiten de markt beïnvloeden. Vergelijk het met een drukke vismarkt waar grote vissen hun aanwezigheid laten gelden. Dit kan zowel positieve als negatieve effecten hebben op de prijzen.

Inflows en outflows werken als geldstromen; inflows vertegenwoordigen de instroom van geld naar de wallets (aankopen), terwijl outflows de uitstroom van geld uit de wallets (verkopen) vertegenwoordigen.

In de evoluerende wereld van crypto is het volgen van whale activiteiten essentieel. Hun transacties kunnen aanzienlijke verschuivingen in de markt veroorzaken en daarmee invloed hebben op de waarde van digitale assets zoals Shiba Inu.

shiba inu koersgrafiek 16september2024
Shiba Inu handelt op een koers van $0,000013 Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Chainalysis: exponentiële cryptogroei in Zuid-Korea

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu