Blockchain Stories
Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?
Cryptomarkt Update Nieuws

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De nieuwe eigenaars van het handelsmerk Flappy Bird kondigen aan dat de game binnenkort terugkeert. Verwijderde webpagina’s wekken de indruk dat de comeback mogelijk gekoppeld is aan cryptocurrency. Is de populaire game op weg om in een play-to-earn crypto versie terug te komen? De meningen hierover zijn verdeeld.

De oorspronkelijke ontwikkelaar van Flappy Bird, Dong Nguyen, heeft zich echter gedistantieerd van de groep die beweert de game opnieuw te lanceren. Online aanwijzingen suggereren dat deze groep banden heeft met de cryptowereld.

Ontwikkelaar Flappy Bird reageert op geruchten

Op 15 september publiceerde ontwikkelaar Nguyen zijn eerste bericht op X sinds 2017. Hij sprak zich uit tegen een bedrijf dat van plan is zijn spel uit 2013 opnieuw uit te brengen, nadat het eerder dit jaar de rechten had verworven.

Twee dagen eerder, op 13 september, had een groep onder de naam The Flappy Bird Foundation aangekondigd dat ze Flappy Bird opnieuw zouden uitbrengen. In een bericht op X claimen ze dat ze de juridische rechten hadden verkregen.

Nguyen reageerde hierop door te zeggen: ‘Ik heb niets verkocht,’ en benadrukte dat hij geen enkele betrokkenheid meer heeft bij het spel. Hij voegde eraan toe: ‘Ik steun ook geen crypto.’ De Flappy Bird Foundation beweert echter dat zij de rechten op de game hebben verkregen via Gametech Holdings LLC.

Spel in handen van Gametech

Gametech heeft vorig jaar bezwaar aangetekend tegen het handelsmerk van Nguyen, en in januari 2023 bepaalde het United States Patent and Trademark Office (USPTO) dat Nguyen zijn claim had opgegeven. Hierdoor kwamen de rechten in handen van Gametech.

Flappy Bird werd voor het eerst uitgebracht in mei 2013 en groeide snel uit tot een populaire mobiele game. Spelers tikken op hun scherm om een vogel door gaten in groene pijpen te leiden. In 2014 werd het spel een wereldwijde sensatie en de meest gedownloade app in de Apple App Store. Nguyen meldde destijds dat de game dagelijks zo’n $50.000 aan inkomsten genereerde.

Komt de game terug met cryptogerelateerde elementen?

In februari 2014, slechts negen maanden na de release en op het hoogtepunt van de populariteit, besloot Nguyen de game plotseling offline te halen. Hij verklaarde dat hij de druk niet meer kon verdragen. Later legde hij in een interview met Forbes uit dat hij het spel had verwijderd omdat het te verslavend was geworden.

Er zijn echter tekenen dat de nieuwe versie van Flappy Bird cryptogerelateerde elementen zal bevatten. Verborgen webpagina’s, die inmiddels offline zijn gehaald, suggereren dat de nieuwe release gebaseerd zou kunnen zijn op een play-to-earn-model. Er worden verwijzingen gemaakt naar een token, een lancering op het Solana platform en de mogelijkheid om crypto te verdienen door te spelen.

Onderzoeker Varun Biniwale ontdekte op 12 september een van deze webpagina’s, waarop stond dat Flappy Bird ‘hoger dan ooit zal vliegen op Solana’ en dat de game zich zou richten op Web 3.0. Op de pagina werd gesproken over termen als play-to-earn en gratis airdrops.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu