Blockchain Stories
Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin
Blockchain Nieuws Stablecoin

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Circle, de uitgever van stablecoins, heeft een samenwerking aangekondigd met Sony Block Solutions. Samen willen ze de USDC stablecoin inzetten als de belangrijkste transactietoken op de Soneium blockchain. Deze integratie van USDC opent nieuwe mogelijkheden voor veilige en grensoverschrijdende transacties op het Soneium platform. Circle verklaarde dat dit initiatief ernaar streeft om een wereldwijde economie te stimuleren die gebouwd is op gedecentraliseerde technologieën.

De samenwerking draait om de integratie van Bridged USDC, een variant van USD Coin (USDC) die van zijn oorspronkelijke blockchain, doorgaans Ethereum, naar een andere keten wordt overgezet. Dit proces werkt door USDC vast te zetten op de oorspronkelijke keten en een equivalent bedrag aan Bridged USDC te creëren op de nieuwe blockchain. Hoewel het Bridged USDC token op zichzelf opereert binnen het nieuwe netwerk, blijft het volledig gedekt door de oorspronkelijke storting op de Ethereum blockchain.

Sony Block Solutions en Circle

De keuze voor Bridged USDC biedt verschillende voordelen voor het Soneium platform, met name voor makers en gebruikers die via dit systeem veilige financiële transacties kunnen uitvoeren. Deze stap versterkt de ambitie van Soneium en Circle om een bredere toepassing van gedecentraliseerde technologieën mogelijk te maken, wat kan bijdragen aan de groei van een nieuwe, wereldwijde digitale economie.

Soneium heeft ambitieuze plannen voor de toekomst, met de lancering van zijn Mainnet gepland voor 2025. Deze aankondiging volgt kort nadat Sony Group, via zijn dochteronderneming Sony Block Solutions, het testnet ‘Minato’ voor Soneium heeft gelanceerd. De doelstelling van Soneium is om blockchaintechnologie te integreren binnen Sony’s entertainmentdiensten, wat het potentieel heeft om de manier waarop content wordt gecreëerd, verspreid en geconsumeerd volledig te transformeren. Denk hierbij aan toepassingen zoals het beheer van digitale rechten, het bevorderen van fanbetrokkenheid via NFT’s en het bieden van tokenized toegang tot digitale content.

Soneium

Ontwikkelaars kunnen via Soneium gedecentraliseerde applicaties (dApps) bouwen met behulp van de infrastructuur van Sony, waardoor een breed scala aan nieuwe services kan ontstaan die naadloos aansluiten op Sony’s producten. Hoewel het Mainnet voor 2025 op de planning staat, is er nog geen specifieke lanceringsdatum aangekondigd. Momenteel bevindt Soneium zich in de testfase, waarin het systeem grondig wordt getest voordat het volledig wordt uitgerold.

De samenwerking tussen Circle en Sony komt niet uit het niets. Begin september investeerde Samsung Next, de investeringsafdeling van Samsung, in Startale Labs, een blockchainontwikkelaar die nauw samenwerkt met Sony. Daarnaast werkt Soneium ook samen met andere prominente spelers in de blockchainwereld, zoals Astar, Alchemy, Chainlink, Optimism en The Graph.

Circle, een van de grootste stablecoin uitgevers wereldwijd, speelt dus een centrale rol in deze ontwikkelingen. Met een circulerend USDC aanbod van 35,7 miljard dollar heeft het bedrijf een marktaandeel van 21% in de stablecoinmarkt. Hoewel het aanbod van USDC dit jaar met 47% is gestegen, ligt het nog steeds 36% lager dan het recordhoogte van 56 miljard dollar in juni 2022. De samenwerking met Sony biedt Circle de kans om hun aanwezigheid in de blockchainwereld verder uit te breiden en innovatieve toepassingen voor USDC te ondersteunen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Chainalysis: exponentiële cryptogroei in Zuid-Korea

Scott

BlackRock CEO spreekt zich lovend uit over Bitcoin

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu