Blockchain Stories
Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voor Ethereum traders zijn het niet de beste tijden. De Ethereum koers staat al langere tijd onder druk en de all time high is ver uit het zicht verdwenen. Desondanks duiden er nog regelmatig succesverhalen op over Ethereum traders. Zo ook vandaag weer. Uit data van onder meer Etherscan blijkt dat een Ethereum trader meer dan $39 miljoen winst heeft behaald!

Wat heeft deze ETH trader precies gedaan?

Voor het succesverhaal van deze trader moeten we een paar jaar terug in de tijd. Al in februari van het jaar 2016 kocht deze trader Ethereum. De Ethereum koers lag destijds nog op ongeveer $5 per token. Voor dit bedrag wist deze investeerder 16.636 ETH te kopen bij de crypto exchange ShapeShift. Het Chinese crypto databedrijf EmberCN is er achter gekomen dat deze trader precies $5,23 per ETH token heeft betaald. Zijn totale investering kwam daarmee uit op $87.006.

Sinds het aankoopmoment heeft deze trader niks met zijn ETH tokens gedaan. Hij volgde simpelweg het principe van HODL’en. Iets waar deze trader ongetwijfeld erg blij mee is, aangezien de Ethereum koers door de jaren heen flink gestegen is.

Dit deed deze trader doen besluiten om vandaag, 16 september, een deel van zijn ETH te verkopen. De trader koos ervoor om 350 ETH te verkopen tegen de actuele prijs van $2.340 per token. Dit levert hem een bedrag van maar liefst $819.000 op.

Alleen dat bedrag is al sensationeel, maar deze trader doet hier nog een schepje bovenop. Hij kocht namelijk in eerste instantie 16.636 ETH en heeft hier slechts 350 ETH van verkocht. Dit betekent dat hij nog meer dan 16.000 ETH in bezit heeft. Tegen de huidige koers gaat het hierbij om een totale waarde van bijna $80 miljoen. Indrukwekkend, aangezien deze trader in eerste instantie ‘slechts’ $87.000 uitgegeven heeft.

Wat laat deze succesvolle trade ons zien?

Het principe van HODL’en komt bij dit voorbeeld erg sterk naar voren. De trader heeft ervoor gekozen om zijn ETH nu al 8 jaar in bezit te houden en heeft daarmee optimaal geprofiteerd van de koersstijging door de jaren heen.  

Zou de trader tussentijds angstig of onzeker zijn geworden? Dan had ‘ie waarschijnlijk een groot deel van zijn ETH tokens al verkocht, waardoor zijn totale winst lager uit zou zijn gevallen. Achteraf kan dus gesteld worden dat het handelsgedrag en de timing van deze trader uitermate succesvol is geweest.

Het zijn niet voor alle crypto investeerders lucratieve tijden. Zo bleek vandaag weer uit een opvallende tweet van LookOnChain:

De crypto investeerder James Fickel (bekend als oprichter van Amaranth Foundation) verwachtte dat Bitcoin beter zou presteren dan ETF. Dit bleek uit te komen, maar niet in de mate wat Fickel verwacht had. Hij moest hierdoor een verlies van maar $43 miljoen slikken. Volgens LookOnChain zal Fickel hier niet wakker van liggen, aangezien hij nog voor meer dan $130 miljoen in crypto heeft zitten. Deze twee voorbeelden laten zien dat succes en falen beide bij crypto hoort.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

Chainalysis: exponentiële cryptogroei in Zuid-Korea

Scott

BlackRock CEO spreekt zich lovend uit over Bitcoin

Scott

BlackRock en Microsoft creëren $30 miljard fonds voor AI-datacenters

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu