Blockchain Stories
Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?
Nieuws

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op X zijn ongekend veel analisten en accounts te vinden die iets van doen hebben met crypto. Zo ook het account LookOnChain. Dit account tweet opvallende crypto gerelateerde zaken, waarbij de focus op onder meer crypto whales ligt. Uit de tweets van de afgelopen dagen (en uren) valt op dat veel crypto whales opvallend veel actief zijn. Wat betekent dit en welke trades voeren de crypto whales zoal uit?

Wat betekent de activiteit van crypto whales?

Normaal gesproken betekent een activiteit van crypto whales iets positiefs of negatiefs. Cashen veel whales hun winst uit? Dan is dit een negatief teken: deze grote houders verwachten op termijn geen (verdere) groei meer van crypto. Kiezen de whales er juist voor om extra te investeren in crypto? Dan geeft dit aan dat de grote houders een koersstijging op (korte) termijn verwachten. Juist door op zo’n moment grote investeringen te doen, kunnen de crypto whales de koersen de juiste richting op helpen.

De huidige situatie valt hier eigenlijk tussenin. Sommige crypto whales kiezen ervoor om extra te investeren, terwijl andere crypto whales juist hun winst pakken. Deze diversiteit geeft duidelijk aan dat er momenteel een kloof bestaat tussen crypto whales. Er is simpelweg geen eensgezindheid en dat is, over het algemeen, geen goed teken.

Opvallende trade: miljoen investering in Solana

LookOnChain richt zich niet specifiek op Bitcoin of Ethereum, maar eigenlijk op alle grote transacties. Zo ook onderstaande transactie, waarin een crypto whale voor maar liefst $1,37 miljoen aan Solana kocht.

Uit de tweet van LookOnChain blijkt dat dit een grote Solana investeerder is. In de afgelopen maand zijn er via dit account meer dan 50.000 Solana tokens gekocht. Met deze tokens heeft deze investeerder reeds een winst van ongeveer $23.000 behaald. Een winst die uiteraard virtueel is, omdat deze whale (nog) niet gekozen heeft voor verkoop van de Solana tokens.

Opvallende trade: verlies van meer dan $1 miljoen

LookOnChain heeft ook een opvallende MKR transactie geregistreerd. Deze investeerder kocht 1.110 MKR tegen een totaalprijs van $2.91 miljoen op 27 juli. Nu, ongeveer 50 dagen, later heeft deze crypto whale ervoor gekozen om deze 1.10 MKR te verkopen. De koers ligt nu echter een stuk lager, waardoor deze crypto whale maar liefst $1.13 miljoen minder terug kreeg voor de tokens. Een pijnlijk verlies van meer dan $1 miljoen in slechts 50 dagen tijd.

Opvallende trade: verlies met Bitcoin

Ook onderstaande trade mag opvallend genoemd worden. Deze investeerder heeft inmiddels 3 grote Bitcoin transacties achter de rug, waarvan slechts 1 transactie winstgevend was. De meest recente transactie was verliesgevend, ondanks dat de crypto whale zijn BTC vlak voor de recente daling verkocht. Dit was echter niet voldoende voor deze whale om alsnog winst te pakken met deze trade.

Weinig zekerheid

Bovenstaande 3 trades laten één ding zien: er is weinig zekerheid in de markt. Onrust heerst en dat uit zich in nogal wisselend gedrag van crypto whales. Interessant dus om het gedrag van crypto whales in de gaten te houden!

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Staat NEIRO op het punt van een bullish uitbraak?

Timo Bruinsma

Belangrijke prijsniveaus voor TON om in de gaten te houden

Timo Bruinsma

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu