Blockchain Stories
Bitcoin zakt fors: Gaat de neerwaartse trend doorzetten?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin zakt fors: Gaat de neerwaartse trend doorzetten?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft de afgelopen weken een turbulente periode doorgemaakt. De waarde van de cryptocurrency schommelde flink, met name door een neerwaartse correctie van de winst.

Deze volatiliteit werd veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder veranderingen in regelgeving, markttrends en de algemene economische situatie.

Huidige prijsverloop van Bitcoin

De prijs van Bitcoin steeg aanvankelijk boven de $59.500 na het doorbreken van de $58.500 weerstand. Dit leidde tot een piek net onder de $60.650. Helaas bleef deze stijging niet lang standhouden.

Rond de $60.650 begonnen de bears zich te roeren en daalde de prijs weer onder $59.500. Deze daling zette door tot onder $58.800, waarmee ook de 100 hours Simple Moving Average werd doorbroken.

Voor beleggers is dit een belangrijk punt van aandacht. De huidige correctie kan namelijk wijzen op een verdere neerwaartse trend. Het afbreken van de $60.000 ondersteuning is hier een zorgwekkend signaal van.

bitcoin koersgrafiek 16september2024 sma
De 100 hours simple moving average staat op $59.500. Bron: TradingView

Technische analyse van de Bitcoin prijs

Technische analyse helpt ons te begrijpen hoe de prijs van Bitcoin zich mogelijk zal ontwikkelen. Een belangrijk aspect hierbij zijn de weerstands en ondersteuningszones. Momenteel bevindt de belangrijkste weerstand zich rond de $60.000. Als de prijs deze grens opnieuw weet te doorbreken, kan dat een aanzet zijn tot een nieuwe stijging richting $62.000.

Aan de andere kant vormen de niveaus van $57.500 en $56.750 belangrijke ondersteuningszones. Mochten deze grenzen doorbroken worden, dan kan de prijs verder dalen richting $55.500. Dit zou een aanzienlijke daling betekenen en is iets waar beleggers rekening mee moeten houden.

Een eenvoudig voorbeeld om technische analyse uit te leggen, is door de cryptomarkt te vergelijken met een weegschaal. Als de kopers (bullish) zwaarder wegen, stijgt de weegschaal (prijs). Hebben de verkopers (bearish) de overhand, dan daalt de weegschaal. Het analyseren van patronen in de grafieken helpt ons te voorspellen welke kant de markt op kan gaan.

bitcoin RSI 16september2024
Bitcoin handelt op een koers van $58.000. Bron: TradingView

Bears vs. bulls: Een blik op de markt

De rol van bears en bulls is cruciaal in de prijsvorming van Bitcoin. Momenteel lijken de bears de overhand te hebben, wat leidt tot de neerwaartse trend die we nu zien. Het is echter belangrijk om ook de mogelijkheden voor een opwaartse beweging te blijven overwegen.

Als Bitcoin erin slaagt om de weerstandsniveaus te doorbreken, kunnen de bulls weer aan kracht winnen. Dit zou kunnen leiden tot een nieuwe opwaartse trend. Voor beleggers is het essentieel om deze niveaus goed in de gaten te houden en hun strategieën hierop aan te passen.

De cryptomarkt blijft volatiel en onvoorspelbaar. De recente prijsdaling en de dominantie van de bears zijn tekenen dat beleggers voorzichtig moeten zijn. Tegelijkertijd bieden technische analyses en het begrijpen van de marktmechanismen mogelijkheden om strategisch in te spelen op toekomstige prijspatronen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Michel Borggreve

KuCoin stopt in Nederland: wat moet je nu doen met je crypto?

Pieter de Haan

Binance bevestigt lancering Telegram mini-game Moonbix

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu