Blockchain Stories
Beste dag voor Bitcoin ETF’s in 2 maanden tijd
Bitcoin ETF Nieuws

Beste dag voor Bitcoin ETF’s in 2 maanden tijd

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vorige week schreven wij regelmatig nieuwsberichten over Bitcoin ETF’s. Zo schreven wij dat de Bitcoin ETF’s een matige periode doormaakten, maar aan het einde van de week toch tekenen van herstel begonnen te geven. Daar wisten de Bitcoin ETF’s op vrijdag 13 september een passend gevolg aan te geven. Vrijdag de 13e was voor de Bitcoin ETF’s absoluut geen ongelukkige dag. Juist op deze dag wisten de Bitcoin ETF’s de beste dag in 2 maanden tijd te scoren.

Instroom van meer dan $260 miljoen

Op vrijdag 13 september wisten de Bitcoin Spot ETF’s gezamenlijk een instroom van meer dan $260 miljoen te noteren. Met deze instroom was het de beste voor de Bitcoin Spot ETF’s sinds 2 maanden tijd. In de afgelopen 2 maanden waren de BTC Spot ETF’s volop tegen de bierkaai aan het vechten, waardoor een echte, massale adoptie uitgebleven is. Mogelijk brengt deze zeer positieve dag daar verandering in.

Deze totale instroom van $263 miljoen volgt een dag na een instroom van $39 miljoen. In twee dagen tijd wisten de BTC Spot ETF’s dus een totale instroom van ongeveer $300 miljoen te noteren. Daarmee werd de slechte dag op 11 september (uitstroom van $43,9 miljoen) volledig teniet gedaan. Overigens was de dag daarvoor, 10 september, ook al erg positief voor de Bitcoin Spot ETF’s: een instroom van maar liefst $117 miljoen.

De afgelopen week pakte dus bijzonder goed uit voor de BTC Spot ETF’s. Dat mocht ook wel, aangezien de maanden daarvoor dus alles behalve goed waren voor deze ETF’s. De ETF’s wisten niet echt voet aan de grond te krijgen, wisten niet de gewenste naamsbekendheid op te bouwen en wisten hierdoor ook niet de gedachte bijdrage aan de Bitcoin koers te leveren.

Waar komt deze opleving opeens vandaan?

We kunnen met recht spreken van een opleving van de Bitcoin Spot ETF’s. De ETF’s gingen een moeizame periode door, maar hebben nu toch een flinke instroom in slechts één week tijd weten te noteren. Bovendien zitten de ETF’s nu weer op het niveau van 2 maanden geleden.

Maar, waar komt deze opleving nou precies vandaan? Mogelijk is deze opleving te danken aan het gestegen beleggersvertrouwen. Meer en meer beleggers lijken weer veel vertrouwen in BTC te krijgen, mede door externe omstandigheden. Daarmee doelen we onder meer op de forse staatsschuld in Amerika, de aanblijvende inflatie en de renteverlaging die reeds in Europa doorgevoerd is. Het is de verwachting dat deze renteverlaging ook in Amerika doorgevoerd gaat worden.

Daarnaast is de Bitcoin koers ook met een lichte opleving bezig. Over de afgelopen 5 dagen staat de Bitcoin koers bijna 2,5% in de plus. Over de afgelopen maand genomen staat de Bitcoin ongeveer 1,7% in de plus. Daarmee lijkt BTC definitief afscheid te hebben genomen van de slechte augustusmaand. Gaat de Bitcoin koers in september dan fors omhoog? De meningen lopen daar flink over uiteen. Onder meer R. Kiyosaki verwacht wél een mooie koersstijging van Bitcoin!

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu