Blockchain Stories
Analist voorspelt grote daling altcoins eind 2024
Altcoin Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Analist voorspelt grote daling altcoins eind 2024

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de wereld van crypto zijn voorspellingen en analyses dagelijkse kost. Onlangs heeft een prominente crypto analist, Benjamin Cowen, echter een waarschuwing afgegeven die crypto investeerders niet mogen negeren. Volgens Cowen zou de rest van 2024 namelijk weleens een zware periode kunnen worden voor altcoins.

Historische data en patronen

Benjamin Cowen baseert zijn voorspelling op historische data en patronen die hij in de markt heeft waargenomen. Hij legt uit dat eerdere marktcycli ook grote dalingen lieten zien in periodes van renteverlagingen.

Volgens Cowen is de markt vergelijkbaar met de periode van 2018 tot 2020, waarin de markt drie keer een bepaalde trendlijn raakte. Het derde aanraken van deze trendlijn markeerde toen het dieptepunt van de cyclus.

Cowen verwacht dat dit patroon zich zal herhalen en dat we rond het einde van 2024 de derde aanraking van deze trendlijn zullen zien. Hij voorspelt dat de altcoin en Bitcoin paren eind 2024 kunnen dalen naar 0,25, waarbij ze mogelijk wat weerstand ondervinden rond 0,4, maar uiteindelijk weer terugvallen naar lagere niveaus.

Voorspelling voor eind 2024

Cowen voorspelt dus in een YouTube video een significante daling van altcoins tegen het einde van dit jaar. Hij kijkt hierbij vooral naar de zogenoemde altcoin en Bitcoin paren, die volgens hem naar 0,25 kunnen dalen.

Dit betekent dat altcoins in waarde zullen dalen ten opzichte van Bitcoin. Hij verwacht dat deze paren mogelijk weerstand zullen ondervinden op 0,4, maar dat zij daarna weer zullen terugkeren naar lagere niveaus.

Het derde aanraken van de trendlijn kan gezien worden als een belangrijk dieptepunt in de marktcyclus, net als een trampoline effect. De eerste twee keren zijn als op en neer springen, maar de derde keer is het moment waarop je het diepst in de trampoline zakt. In de cryptomarkt kan dit het diepste punt van een neerwaartse cyclus aanduiden.

Rol van wereldwijde liquiditeit

Een andere belangrijke factor in Cowen’s analyse is de wereldwijde liquiditeit. Hij wijst erop dat de global net liquidity, oftewel de totale hoeveelheid beschikbaar kapitaal in de wereldwijde economie, aan het dalen is. Deze afname in liquiditeit heeft zich direct vertaald naar de prestaties van altcoin en Bitcoin paren, die ook een neerwaartse trend laten zien.

Cowen vergelijkt de cryptomarkt met een race, waarbij Bitcoin de koploper is en altcoins de achtervolgers. Wanneer de race moeilijker wordt, hebben de achtervolgers meer moeite om de koploper bij te houden. Dit verklaart waarom de prestaties van altcoins achterblijven bij die van Bitcoin.

De waarschuwing van Benjamin Cowen over een mogelijke grote daling van altcoins eind 2024 is gebaseerd op gedetailleerde analyse van historische data en marktpatronen. Hij besteedt aandacht aan de rol van renteverlagingen, het derde aanraken van een trendlijn en de afname van wereldwijde liquiditeit.

BTCUSD 2024 09 16 14 27 00
Bitcoin handelt rond een koers van $58.000. Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu