Blockchain Stories
3 redenen waarom je XRP de aankomende weken in de gaten moet houden
Altcoin Nieuws Ripple

3 redenen waarom je XRP de aankomende weken in de gaten moet houden

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De koers van XRP verloor recentelijk een deel van zijn wekelijkse winst, maar slaagde er toch in om met 7,2% te stijgen over de afgelopen zeven dagen. Dit gebeurde na een sterke opleving in de tweede helft van de week.

Vorige week donderdag zag XRP een flinke prijsstijging op cryptobeurzen, waarbij de munt boven de $0,57 uitkwam. Op zondag 15 september bereikte de prijs zelfs kortstondig $0,59. Op het moment van schrijven heeft XRP een marktkapitalisatie van meer dan $32 miljard.

Analisten voorspellen dat er een aantal signalen zijn die de koers op korte termijn kunnen beïnvloeden. Hieronder zijn drie belangrijke bullish indicatoren voor XRP uitgelicht.

Grayscale lanceert XRP Trust

Grayscale, een vermogensbeheerder die zich richt op beleggingen in crypto, kondigde donderdag aan dat het een nieuw product aanbiedt: de eerste XRP Trust in de Verenigde Staten. Dit product geeft investeerders de kans om indirect te beleggen in de munt. Volgens Grayscale kan XRP, door het versnellen van grensoverschrijdende betalingen tot enkele seconden, een belangrijke bijdrage leveren aan de transformatie van de financiële infrastructuur.

Dit nieuws werd met enthousiasme ontvangen binnen de XRP community, aangezien het wordt gezien als een stap in de richting van een mogelijke XRP ETF in de toekomst. Grayscale speelde eerder een belangrijke rol bij het op de markt brengen van de eerste Bitcoin ETF’s, nadat het succesvol de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had aangeklaagd.

Het belangrijkste verschil tussen een ETF en een trust is dat het aantal aandelen in een ETF kan variëren op basis van de vraag, terwijl trusts een vast aantal aandelen hebben. ETF’s worden bovendien gedurende de dag verhandeld, terwijl trusts eenmaal per dag worden verhandeld, vlak voor de sluiting van de markt.

Technische analyse van Ripple toont bullish signalen

Op de cryptomarkt laten de technische grafieken voor XRP positieve signalen zien. Dit bestaat uit een technische analyse op basis van zowel de eenvoudige (SMA) als exponentiële (EMA) voortschrijdende gemiddelden over verschillende periodes, variërend van 10 tot 200 dagen.

Daarnaast vormde de Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator een bullish cross voor XRP op vrijdag, wat vaak als een positief signaal wordt beschouwd voor verdere prijsstijgingen. Op basis van deze technische gegevens zou een doorbraak boven de huidige weerstand van $0,60 kunnen leiden tot een verdere stijging naar $0,68.

3 redenen waarom je xrp de aankomende weken in de gaten moet houden
Bron: Tradingview

Robinhood breidt XRP uit naar Europese markt

Een andere veelbelovende ontwikkeling is dat Robinhood, een populaire handelsapp, waarschijnlijk XRP gaat noteren voor klanten in de Europese Unie. Hoewel er nog geen officiële aankondiging is geweest, kregen gebruikers zaterdag de mogelijkheid om de XRP prijs te volgen via de app.

Robinhood biedt al diverse cryptocurrencies aan, zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. De toevoeging van XRP kan de populariteit van de munt verder vergroten, vooral nu de regelgeving rondom Ripple duidelijker is geworden na een jarenlange juridische strijd met de SEC.

Deze ontwikkelingen suggereren dat de Ripple token een positieve koers kan voortzetten, mede dankzij de sterke steun van investeerders en nieuwe noteringen op belangrijke handelsplatformen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Michel Borggreve

KuCoin stopt in Nederland: wat moet je nu doen met je crypto?

Pieter de Haan

Binance bevestigt lancering Telegram mini-game Moonbix

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu