Blockchain Stories
Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH
Cryptomarkt Update Ethereum Nieuws

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het Ethereum-netwerk ondergaat regelmatig upgrades om de functionaliteit en prestaties te verbeteren. Deze upgrades, die bekend staan als hard forks, vereisen dat deelnemers aan het netwerk nieuwe versies van de blockchain accepteren met bijgewerkte regels. Een voorbeeld hiervan is de Shanghai-Capella upgrade, uitgevoerd in april 2023, die het voor validators mogelijk maakte om hun gestakete Ethereum op te nemen uit de Beacon Chain.

Een van de aankomende belangrijke veranderingen voor het Ethereum-netwerk is de Pectra upgrade. Deze upgrade staat gepland voor eind 2024 of begin 2025 en zal zowel technische verbeteringen als schaalbaarheidsproblemen aanpakken die veel besproken zijn binnen de Ethereum gemeenschap. Dit maakt het een cruciale stap in de voortdurende ontwikkeling van het netwerk. Pectra is de derde grote upgrade sinds september 2022, toen de Ethereum Merge werd geïntroduceerd.

Wat kunnen Ethereum houders verwachten van de Pectra upgrade?

Deze upgrade biedt een reeks voordelen die gericht zijn op het verbeteren van de algehele gebruikerservaring en functionaliteit van het netwerk. Een van de belangrijkste veranderingen is dat reguliere Ethereum accounts beter programmeerbaar worden. Daarnaast zal Pectra ervoor zorgen dat Layer 2-oplossingen (L2’s) goedkoper worden, slimme contracten efficiënter werken en validators flexibeler kunnen worden beheerd.

Met de invoering van Pectra zal naar verwachting een golf van innovatie plaatsvinden binnen het Ethereum ecosysteem. Ontwikkelaars en de bredere Ethereum community zullen waarschijnlijk nieuwe gedecentraliseerde applicaties (dApps) en smart contracts zien die gebruikmaken van de verbeterde functionaliteiten van de upgrade. Deze vooruitgang kan het platform aantrekkelijker maken voor zowel institutionele als mainstream gebruikers, wat de positie van Ethereum als toonaangevende blockchain verder versterkt.

Een van de belangrijkste doelen van de Pectra upgrade is om zowel veiligheid als schaalbaarheid te verbeteren. Dit is essentieel voor Ethereum om zijn leiderschap in de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en andere toepassingen te behouden. Aangezien de blockchainsector steeds competitiever wordt, is het van cruciaal belang dat Ethereum blijft innoveren en zijn concurrentievoordeel versterkt. De Pectra upgrade is ontworpen om in twee fasen te worden uitgevoerd, wat ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om elk onderdeel grondig te testen en te verbeteren zonder het netwerk te belasten met te veel wijzigingen tegelijk.

Wanneer kunnen we de Pectra upgrade verwachten?

Hoewel de exacte datum nog niet is vastgelegd, streven de kernontwikkelaars van Ethereum ernaar om de update in het eerste kwartaal van 2025 uit te brengen. Dit besluit is genomen na een grondige evaluatie van verschillende tijdlijnen. Het ontwikkelteam heeft besloten om geen haast te maken met de release voor Devcon, een belangrijke conferentie voor ontwikkelaars die in november 2024 in Bangkok, Thailand, wordt gehouden. In plaats daarvan hebben ze gekozen voor een zorgvuldige aanpak die ruimte laat voor extra belangrijke functies.

Devcon, het grootste evenement voor Ethereum ontwikkelaars vindt plaats van 12 tot 15 november 2024. Het evenement biedt een platform voor ontwikkelaars en bedrijven om samen te komen, te leren, te discussiëren en de belangrijkste uitdagingen en kansen binnen het Ethereum ecosysteem te onderzoeken. De bovengenoemde upgrade zal tijdens het evenement ook ter sprake komen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu