Blockchain Stories
Solana beleggers opgelet: Bullish signaal op de SOL grafieken!
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Solana beleggers opgelet: Bullish signaal op de SOL grafieken!

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het marktherstel op vrijdag zag wisselende interesse van traders in Bitcoin (Ticker: BTC), Ethereum (Ticker: ETH) en Solana (Ticker: SOL). 

SOL liep achter op de anderen wat betreft Open Interest (OI), een maatstaf die de interesse van futures traders en de algehele liquiditeitsinjectie volgt. SOL zag slechts $1,70 miljard in OI, vergeleken met $12 miljard voor BTC en $5,30 miljard voor ETH.

Volgens Santiment zou deze achterstand een bullish teken kunnen zijn voor SOL. Het crypto analysebedrijf verklaarde: 

De terugkeer van Solana boven $140 krijgt echter weinig aandacht. Beschouw dit als een bullish signaal voor SOL, aangezien euforische traders elders kijken.

Speculanten positief over SOL

Net als de bredere markt trok het herstel in het weekend SOL uit het negatieve sentiment. Op het moment van schrijven waren speculanten voor het eerst sinds eind augustus zeer positief over de altcoin. Dit duidt op een sterk vertrouwen in verdere prijsstijging. 

image
Bron: Santiment

Grafieken op lagere tijdsbestekken suggereerden op dat moment het tegenovergestelde. In feite daalde de geaggregeerde Spot Cumulative Delta (CVD). Dit benadrukte dat de verkoopvolumes van SOL de koop volumes overtroffen, wat aangeeft dat short sellers toenamen toen SOL richting $140 steeg.

Short posities en marktgedrag

Tegelijkertijd bleef het Open Interest vlak. Dit signaleerde dat sommige speculanten gedurende het weekend short posities innemen op de altcoin. Bovendien fluctueert de funding rates, wat illustreert dat shortposities een sterke weekend beweging boven $140 zouden kunnen verstoren. 

image
Bron: Coinglass

Ondanks de shortposities van retail handelaren verdubbelde ‘smart money’ op Binance hun longposities. Volgens de Binance Top Trader Long/Short Ratio waren longposities goed voor 60% van alle posities. 

image
Bron: Coinglass

Hoewel dit een hoog vertrouwen in de stijgende potentieel van Solana aantoont, kan het ook betekenen dat het dient als een hedge voor spot posities.

Toekomstige gebeurtenissen en verwachtingen

SOL werd op het moment van schrijven gewaardeerd op $136,81, een stijging van bijna 7% in de afgelopen zeven handelsdagen na het bereiken van een maandelijks hoogtepunt van $140. Volgende week belooft veel actie voor de altcoin. 

Naast de verwachte bullish draai door renteverlagingen van de Fed op 18 september, zou Solana’s BreakPoint 2024 evenement het momentum voor de token verder kunnen vergroten. 

Het evenement wordt gehouden in Singapore op 20 en 21 september en wordt meestal geassocieerd met een prijs rally, vooral omdat insiders vaak de nieuwste updates uit het Solana ecosysteem onthullen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Analyse van bullish patroon van Solana terwijl Open Interest toeneemt

Timo Bruinsma

Ethereum funding rate daalt naar het laagste niveau in 2024

Timo Bruinsma

DOGS op een cruciaal support niveau, maar dit is belangrijk

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu