Blockchain Stories
Polygon stijgt met 16,6% na MATIC naar POL migratie op Binance
Altcoin Nieuws

Polygon stijgt met 16,6% na MATIC naar POL migratie op Binance

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het Polygon Network heeft recent een technische upgrade doorgevoerd om hun native token te migreren van MATIC naar POL. Na de migratie had de prijs van het nieuwe POL token moeite om momentum op te bouwen en slaagde het er niet in het weerstandsniveau van $0,39 te herwinnen. Echter, door de recente notering van POL op Binance steeg de prijs aanzienlijk en brak door belangrijke weerstandsniveaus.

Voltooide migratie door Binance

Op vrijdagochtend voltooide cryptobeurs Binance de migratie van het Polygon token, waarbij het MATIC token werd omgewisseld naar POL. Eerder had Binance aangekondigd dat het de migratie zou ondersteunen door alle MATIC handelsparen te verwijderen en het storten en opnemen van MATIC tijdelijk stop te zetten vanaf 10 september.

Het platform maakte daarnaast bekend dat op 13 september nieuwe POL handelsparen zouden worden toegevoegd. Deze paren omvatten onder andere POL/BNB, POL/BRL, POL/BTC, POL/ETH, POL/EUR, POL/FDUSD, POL/JPY, POL/TRY, POL/USDC en POL/USDT.

Migratie van Polygon token

De migratie van het Polygon token, dat plaatsvond op 4 september, werd door het netwerk omschreven als een cruciaal moment. De upgrade is ontworpen om de functionaliteit te verbeteren en het netwerk te ontwikkelen richting een toekomst als een geaggregeerd netwerk van blockchains. Dit moet niet alleen de efficiëntie vergroten, maar ook de tokenomics van het netwerk verbeteren om het aantrekkelijker te maken voor gebruikers en validators.

Met de migratie zal POL nu fungeren als een hyperproductief token. Het zal niet alleen dienen als het native gas en staking-token voor het netwerk, maar zal ook de groei en veiligheid van het netwerk als geaggregeerd blockchainnetwerk ondersteunen. Na de delisting van MATIC kondigde Binance aan dat de token swap was voltooid en dat het POL token op vrijdag officieel was genoteerd.

Snelle stijging van de Pol prijs

Na de officiële notering op Binance zag de nieuwe POL token van Polygon een aanzienlijke prijsstijging. POL bevond zich sinds 3 september in een prijsvork van $0,38 tot $0,35, dicht bij zijn historische dieptepunt (ATL) van $0,345 dat een maand eerder was geregistreerd. Ondanks de upgrade van het Polygon netwerk, was de POL prijs er aanvankelijk niet in geslaagd om het weerstandsniveau van $0,39 te doorbreken, wat zorgen opriep bij beleggers. Echter, op vrijdag steeg de token plotseling met 17,3% en brak voor het eerst in tien dagen door de grens van $0,40.

Ook de handelsactiviteit van POL nam fors toe, waarschijnlijk als gevolg van de notering op Binance. Het dagelijkse handelsvolume van het token steeg tot $135 miljoen, een toename van 700% binnen 24 uur. De marktkapitalisatie groeide eveneens met 17% en bereikte een waarde van $3,16 miljard in de ochtend van afgelopen vrijdag.

Veel marktanalisten merkten de prestaties van POL op en gaven complimenten aan de upgrade van Polygon. DeFi analist DeFyist omschreef de tokenmigratie als een van de eerste succesvolle migraties in lange tijd, en noemde de upgrade een voorbeeld van het belang van nieuwe handelsgrafieken, omdat het token op de nieuwe perpetual contractlijst werd gezet.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu