Blockchain Stories
POL stijging op dit front kan een goed teken zijn
Altcoin Nieuws Technische Analyse

POL stijging op dit front kan een goed teken zijn

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polygon (Ticker: POL) heeft zijn nieuwe native token officieel genoteerd op grote exchanges zoals Binance, wat de succesvolle voltooiing van de MATIC naar POL migratie markeert. 

Deze transitie heeft automatisch alle MATIC tokens omgezet naar POL. Dit heeft geleid tot een stijging van het handelsvolume voor POL met meer dan 320% volgens onze koersgegevens. 

De prijs van de token is sindsdien met meer dan 7% gestegen in de afgelopen 24 uur. Futures handel voor POL zal ook worden gelanceerd op Coinbase International en Coinbase Advanced op 19 september, wat verdere handelsactiviteit zal stimuleren. 

Dit momentum suggereert dat de MATIC naar POL migratie aan tractie zal blijven winnen, vooral na de recente ontwikkelingen in het Polygon ecosysteem.

Prijsanalyse van POL

In de crypto wereld worden fundamentals vaak snel weerspiegeld in marktbewegingen. De prijsactie van POL/USDT op de 4 uurs grafiek onthulde sterk bullish momentum na de listing op Binance. 

De prijs zat eerder vast in een range rond $0,36, maar brak uit na de listing. Dit kan een teken zijn van potentiële winsten van meer dan 30% als de support op het niveau van $0,39 standhoudt. 

De stijging in handelsvolume tijdens de MATIC naar POL migratie heeft deze prijsbeweging aangejaagd. Een dubbel bodempatroon in de prijsactie suggereert verder dat POL kan stijgen, vooral omdat de crypto markten meestal goed presteren in het vierde kwartaal van het jaar. 

image
Bron: TradingView

De RSI divergentie was ook bullish op de grafieken, wat extra vertrouwen biedt aan handelaren. Momenteel ondervond POL enige weerstand rond de $0,44 en $0,45. Dit is normaal bij kritieke prijsniveaus, en trends breken vaak door deze niveaus heen als het momentum aanhoudt.

POL OI gewogen financieringsrente piekt

Daarnaast piekten de OI gewogen financieringsrentes voor Polygon na de listing op Binance, waarbij long traders betalen aan short traders. Dit is een teken van marktinteresse. 

Op het moment van schrijven stond de Open Interest op $10,10 miljoen rond het prijsniveau van $0,38, wat het enthousiasme rond POL weerspiegelt. Als de huidige opwinding meer blijkt te zijn dan een korte termijn trend, kan Polygon een aanhoudende groei zien. De migratie heeft POL gepositioneerd voor duurzame prijsstijgingen.

image
Bron: Coinglass

Overzicht van Polygon ecosysteem token vs. MATIC

De migratie van MATIC naar POL heeft ook belangrijke verschillen tussen de twee tokens benadrukt. Op het moment van schrijven was de prijs van POL $0,412, vergeleken met MATIC’s $0,391. 

De marktkapitalisatie van POL was bijna het dubbele van die van MATIC, stijgend van $1,20 miljard naar $2,30 miljard. Bovendien was het 24 uurs handelsvolume van POL bijna vier keer dat van MATIC, wat leidde tot een volume tot marktkapitalisatie-ratio van 1,85%, vergeleken met MATIC’s 0,95%. 

image
Bron: Coinpare

In de afgelopen 24 uur zag POL een prijsstijging van 8,5%, terwijl MATIC slechts een stijging van 3,15% zag. Ondanks de migratie bleef de circulerende voorraad constant, wat de weg vrijmaakt voor de toekomstige groei van POL.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu