Blockchain Stories
Ripple whales bereiden zich voor op een koersstijging
Altcoin Nieuws Ripple

Ripple whales bereiden zich voor op een koersstijging

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voor Ripple is er in de laatste maand weinig veranderd. Deze toch wel populaire altcoin is nog steeds tegen weerstandsniveaus aan het vechten en blijkt de strijd vooralsnog niet te winnen. Daarbij lijkt Ripple nu wel tijdelijk de strijd te verliezen met het 50% Fibonacci niveau van $0,60. Deze strijd leek Ripple enige tijd te winnen, maar de koers is nu toch weer onder de 38,2% Fibonacci lijn van $0,56 gekomen. Desondanks lijkt er een bullrun ingezet te gaan worden door Ripple. Die inschatting volgt op basis van het gedrag van whales.

Investeringen van meer dan $177 miljoen

De Ripple whales hebben zich de afgelopen week nadrukkelijk gemeld bij crypto exchanges. Ze hebben namelijk voor meer dan $177 miljoen aan Ripple gekocht. Daarmee lijken deze grote investeerders zich volledig klaar te maken voor een bullrun.

Ripple whales lijken nog steeds veel vertrouwen in Ripple te hebben. Kijkende naar de huidige Ripple koers én de all time high is dat op zich goed te verklaren. De all time high van Ripple ligt namelijk op maar liefst $3,40. De huidige koers die rond de $0,55 á $0,60 schommelt, ligt hier dus ontzettend ver vandaan. Dit betekent dat er nog voldoende voor Ripple in het vat zit. Met de bovengenoemde investeringen van in totaal $177 miljoen lijken de whales zich daar klaar voor te maken.

Overigens hebben deze whales meer dan 370 miljoen Ripple tokens gekocht. Deze aanzienlijke accumulatie suggereert dat grote houders meer geloof hebben gekregen in Ripple. Of dat deze grote houders een flinke koersstijging op korte termijn verwachten. Daarbij speelt uiteraard de periode van het jaar ook een belangrijke rol. Historisch gezien is september een slechte maand voor crypto, terwijl kwartaal 4 van elk jaar juist uitzonderlijk goed is. Dáár lijken de Ripple whales nu al op in te spelen.

Verandering in de MCA indicator

Bij Ripple valt ook een verandering in de MCA indicator op. Deze indicatie geeft aan wat de gemiddelde leeftijd is van munten die in omloop zijn. Deze MCA indicator is eind augustus en begin september aanzienlijk gedaald, maar is in de afgelopen week gestegen. Dit duidt op een situatie waarin lange termijn houders hun XRP behouden in plaats van te verkopen. Dit geeft ons onder meer aan dat het vertrouwen in Ripple stijgende is.

Gaat de Ripple koers stijgen?

De kans dat de Ripple koers in Q4 van 2024 gaat stijgen, is vrij fors. Dit heeft puur met de marktomstandigheden te maken, evenals met het feit dat het laatste kwartaal over het algemeen het beste kwartaal is. Daarbovenop komt dat nog dat rond deze periode na een Bitcoin halving de Bitcoin koers veelal fors stijgt. Daarmee kan Bitcoin de gehele cryptomarkt om hoog trekken. Iets waar ook XRP op termijn optimaal van kan gaan profiteren.

Tevens is het huidige gedrag van de crypto whales positief. Juist door nieuwe, extra investeringen te doen, zijn crypto whales in staat om een positieve invloed op de XRP koers uit te oefenen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu