Blockchain Stories
Kraken slaat tentakels om de SEC: ‘digitale activa zijn geen effecten’
Crypto Exchange Cryptomarkt Update Nieuws

Kraken slaat tentakels om de SEC: ‘digitale activa zijn geen effecten’

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft recentelijk betoogd dat verschillende digitale activa die worden aangeboden door Kraken, geclassificeerd zouden moeten worden als niet-geregistreerde effecten. Kraken heeft echter deze beschuldigingen van de SEC, die beweert dat het platform de federale effectenwetten heeft geschonden, met klem ontkend.

Volgens de SEC moeten bepaalde digitale activa op Kraken’s platform worden beschouwd als effecten die niet zijn geregistreerd volgens de Amerikaanse wetgeving. Kraken heeft in haar reactie deze beweringen afgewezen en betoogd dat de activa in kwestie, zoals Cardano (ADA) en Algorand (ALGO) niet voldoen aan de wettelijke criteria om als effecten te worden beschouwd.

Geen effecten onder de Amerikaanse wet

Kraken stelt dat deze populaire cryptocurrencies geen effecten zijn onder de Amerikaanse wet. Het bedrijf heeft aangevoerd dat de activa die op zijn platform worden verhandeld, niet onder de regelgeving van de SEC vallen. Kraken heeft betoogd dat het zich niet schuldig heeft gemaakt aan een schending van de artikelen 5, 15(a) en 17A van de Securities Exchange Act van 1934, omdat ADA, ALGO, ATOM, FIL, FLOW, ICP, MANA, MATIC, NEAR, OMG en SOL geen effecten of beleggingscontracten zijn.

Ter ondersteuning van haar argumenten heeft Kraken verwezen naar de uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof in de zaak SEC vs. WJ Howey Co., waarin de Howey test werd vastgesteld. Deze test biedt een techniek om te bepalen of een actief kwalificeert als een beleggingscontract. Kraken betoogt dat de SEC niet heeft aangetoond dat de betrokken digitale activa voldoen aan de Howey test, en daarom niet als effecten mogen worden beschouwd.

Kraken heeft kritiek op toepassen regelgeving SEC

De exchange heeft ook kritiek geuit op de manier waarop de SEC haar regelgeving toepast, en beschuldigt het agentschap van het overschrijden van zijn bevoegdheden in een sector waar duidelijke regelgevende richtlijnen ontbreken. Het bedrijf heeft aangevoerd dat de SEC niet de bevoegdheid heeft om het digitale activa handelsplatform van Kraken te reguleren, omdat de digitale activa geen effecten of beleggingscontracten zijn. Kraken heeft opgemerkt dat de interpretatie van de SEC van de effectenwetgeving met betrekking tot digitale activa onduidelijk is en dat het agentschap heeft gefaald in het geven van kennisgeving over de wettelijke verplichtingen.

SEC wil innovatie van crypto onderdrukken

Vooraanstaande juristen in de cryptosector, zoals Stuart Alderoty van Ripple en Paul Grewal van Coinbase, hebben eveneens hun bezorgdheid geuit over de discutabele aanpak van de SEC bij cryptovaluta gerelateerde zaken. Alderoty heeft de opvattingen van de SEC over crypto activa effecten als inconsistent bestempeld, terwijl Grewal de tegenstrijdigheden in de claims van de toezichthouder heeft belicht, met name in de zaak tegen Ripple over XRP.

Daarnaast hebben zeven Amerikaanse staten, onder leiding van procureur-generaal Brenna Bird van Iowa, recentelijk een gezamenlijke amicus curiae brief ingediend tegen de regulering van cryptovaluta door de SEC. Ze stellen dat de poging van de SEC om cryptovaluta te reguleren een machtsgreep is die innovatie zou onderdrukken, de crypto industrie zou schaden en de bevoegdheden van het agentschap zou overschrijden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Analyse van bullish patroon van Solana terwijl Open Interest toeneemt

Timo Bruinsma

Ethereum funding rate daalt naar het laagste niveau in 2024

Timo Bruinsma

DOGS op een cruciaal support niveau, maar dit is belangrijk

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu