Blockchain Stories
India op 1 en Verenigde Staten op 4 qua crypto adoptie
Bitcoin Nieuws

India op 1 en Verenigde Staten op 4 qua crypto adoptie

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Midden in de toenemende interesse in cryptocurrencies heeft de Chainalysis Global Crypto Adoption Index zijn vijfde jaarlijkse rapport onthuld. Dit rapport biedt belangrijke inzichten in de wereldwijde adoptie van crypto.

Het rapport van dit jaar, dat data beslaat van Q3 2021 tot Q2 2024, introduceert een verfijnde methodologie die DeFi activiteit benadrukt en volumes van P2P cryptocurrency handel uitsluit. 

Daarnaast heeft Chainalysis, door zowel on chain als off chain data te integreren, geïdentificeerd welke landen voorop lopen in de adoptie van cryptocurrency en waarom deze regio’s in toenemende mate digitale activa omarmen.

India en Nigeria blijven voorop lopen volgens Chainalysis

Volgens de nieuwste bevindingen blijven India en Nigeria aan de top van wereldwijde crypto adoptie, terwijl Indonesië is opgekomen als de snelst groeiende markt. India heeft zijn leidende positie in wereldwijde cryptocurrency adoptie voor het tweede jaar op rij behouden, ondanks een uitdagend juridisch klimaat en hoge handel belastingen.

image
Bron: Chainalyze

Voor degenen die niet bekend zijn met India: India heeft sinds 2018 een strikte regulatoire houding. Dit omvat recente acties van de Financial Intelligence Unit (FIU) in december 2023. Destijds heeft de FIU aanmaningen gestuurd naar negen offshore cryptocurrency exchanges omdat zij niet voldeden aan de lokale regelgeving. 

Deze uitgebreide regulatoire omgeving heeft Indiase investeerders niet afgeschrikt. De eerder genoemde cijfers tonen India’s veerkracht en leiderschap in de wereldwijde cryptomarkt.

Eric Jardine, Research Lead bij Chainalysis, merkte op: 

India heeft ook een vrij brede mate van adoptie over verschillende crypto activa ondanks de beperkingen, wat impliceert dat nieuwe deelnemers aan crypto hebben deelgenomen via diensten die niet verboden waren.

Verenigde Staten verliest terrein?

Ondanks aanzienlijke media aandacht rond cryptocurrencies in de Verenigde Staten, aangewakkerd door presidentskandidaat Donald Trump en ETF ontwikkelingen, stond het land slechts op de vierde plaats wat betreft wereldwijde crypto adoptie. 

Het land werd gerangschikt onder India, Nigeria en Indonesië. Dit suggereert dat grote discussies en evenementen met veel aandacht niet altijd leiden tot een toppositie in adoptie ranglijsten.

Niettemin benadrukte het rapport dat de lancering van de Spot Bitcoin (Ticker: BTC) ETF in de Verenigde Staten de BTC activiteit wereldwijd heeft aangewakkerd. In feite is er een aanzienlijke jaar op jaar groei geweest in institutionele overboekingen en stijgingen in hoge inkomensregio’s zoals Noord Amerika en West Europa.

Bij het dieper ingaan op adoptiecijfers onthulde het rapport van Chainalysis: 

Tussen het vierde kwartaal van 2023 en het eerste kwartaal van 2024 is de totale waarde van wereldwijde crypto-activiteit aanzienlijk toegenomen, en bereikte hogere niveaus dan die van 2021 tijdens de crypto bullmarkt.

Bitcoin is de meest geadopteerde cryptocurrency

Zoals verwacht is Bitcoin naar voren gekomen als de meest besproken cryptocurrency en een drijvende factor achter crypto adoptie. 

Of het nu gaat om de toename van interesse rond Bitcoin ETF’s of de groeiende relevantie in politieke discussies, van verkiezingen tot institutionele strategieën, BTC trekt consequent de aandacht. 

Dit werd verder bevestigd door een recente update van een gebruiker op X, die de onmiskenbare impact op de bredere crypto markt benadrukte.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu