Blockchain Stories
Vitalik Buterin: “Ik verkoop geen ETH meer”
Altcoin Ethereum Nieuws

Vitalik Buterin: “Ik verkoop geen ETH meer”

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Aan het einde van augustus kwam Vitalik Buterin op een opvallende manier in het nieuws. Onder meer LookOnChain had namelijk ontdekt dat Buterin op grote schaal Ethereum verkocht. Op 30 augustus verkocht hij bijvoorbeeld een grote hoeveelheid Ethereum, waarna hij hier even later nog een flinke schep bovenop deed. Ook in september heeft Vitalik Buterin ervoor gekozen om zijn Ethereum te verkopen. Op 11 september verkocht hij bijvoorbeeld nog eens 190 ETH. Volgens de data van LookOnChain heeft Buterin sinds 30 augustus voor $2,28 miljoen aan Ethereum verkocht. Daar komt nu een einde aan, aldus de hoofdrolspeler zelf.

Waarom verkocht Vitalik Buterin zijn Ethereum?

Aangezien Buterin de oprichter van Ethereum is, is het des te opvallender dat hij afscheid heeft genomen van ‘zijn kindje’. Althans: voor een klein gedeelte dan. Hij heeft dus voor meer dan $2 miljoen aan ETH verkocht, maar heeft nog steeds meer dan voldoende ETH tokens in bezit. Toch was zijn verkoop opvallend, mede omdat er geen hele duidelijke reden voor was.

Buterin zegt daar nu zelf het volgende over: “Ik heb de Ethereum verkocht om andere projecten te kunnen financieren. Al deze projecten staan in het teken van Ethereum”. Hier voegde Buterin nog aan toe dat hij met de verkopen van Ethereum nooit winst heeft gemaakt. Dat zal ongetwijfeld ook niet zijn doel zijn, aangezien hij al vermogend genoeg is. Daarnaast is hij er dus erg gebaat bij dat de Ethereum koers stijgt in plaats van daalt.

Buterin zegt over de laatste verkoop, van 11 september, het volgende:

Kritiek vanuit de community

Vanuit de Ethereum community is inmiddels veel kritiek geuit richting Buterin. Aangezien Buterin een grote ETH houder is, is hij in staat om veel invloed op de Ethereum koers uit te oefenen. Dat gebeurt met name als zo’n grote houder besluit om veel tokens te verkopen. Laat dat nou precies hetgeen zijn wat Buterin heeft gedaan.

Logischerwijs waren veel andere Ethereum investeerders hier niet blij mee. Mede omdat Buterin de oprichter van deze digitale valuta is en daardoor als een leidend persoon gezien kan worden. Zodra hij besluit om afscheid van zijn ETH tokens te nemen, volgen mogelijk veel andere Ethereum investeerders ook. Daardoor kan de gehele markt met een aanzienlijke verkoopdruk te maken krijgen, waardoor de Ethereum koers verder omlaag gaat.

Het is lastig om de vinger op de zere plek te leggen, maar de Ethereum koers heeft het inderdaad lastig. Vandaag noteert de koers weer een lichte daling. Maar, het is belangrijk om naar de totale cryptomarkt te kijken. Daarbij valt op dat zo’n beetje alle altcoins het moeilijk hebben. Het lijkt er dus niet op dat de verkopen van Buterin directe invloed hebben op de Ethereum koers.

Stopt Buterin daadwerkelijk met verkopen?

Ja, dat willen wij wel geloven. Over het algemeen is Buterin een man van zijn woord. Daarbovenop komt dat hij nooit ETH tokens verkocht heeft om winst te maken. Dat zet zijn verkopen, wat ons betreft, toch in een ander daglicht.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu