Blockchain Stories
Nvidia sluit deal met Saoedi-Arabië: wat betekent dit voor AI crypto?
Cryptomarkt Update Nieuws

Nvidia sluit deal met Saoedi-Arabië: wat betekent dit voor AI crypto?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse overheid overweegt momenteel om het verzoek van Nvidia om geavanceerde chips te exporteren naar Saoedi-Arabië goed te keuren. Als deze goedkeuring er komt, kan dit volgens experts mogelijk de waarde van AI gerelateerde cryptomunten laten stijgen.

De chips waar het om gaat, zouden Saoedi-Arabië in staat stellen om veel geavanceerdere AI modellen te ontwikkelen en te implementeren. Dit onderwerp kwam onlangs naar voren tijdens de Global Artificial Intelligence Summit (GAIN), die werd georganiseerd door Saoedi-Arabië. Hoewel het onderwerp officieel niet op de agenda stond, kreeg het toch veel aandacht.

Deal Nvidia met Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië is vooral geïnteresseerd in Nvidia’s H200 AI-chips. Volgens een rapport van Reuters probeert het land toegang te krijgen tot deze technologie. Tegelijkertijd werkt Nvidia eraan om te voldoen aan de Amerikaanse veiligheidsvoorschriften, zodat de exportprocedure mogelijk sneller kan verlopen. Deze situatie speelt zich af tegen de achtergrond van Amerikaanse pogingen om China’s toegang tot deze technologieën te beperken. Daardoor bevindt Saoedi-Arabië zich in een strategische positie tussen de Verenigde Staten en China. Hoewel het land nu vooral op Amerikaanse technologie vertrouwt, houdt het ook de optie open om met China samen te werken, mocht de toegang tot Amerikaanse chips beperkt worden.

Ondanks een recente daling van de aandelenkoers van Nvidia met 15%, blijft het bedrijf stevig staan in de sector. Nvidia blijft een dominante speler in de AI- en datacenterwereld, met een groeiende vraag naar zijn geavanceerde GPU’s en technologieën zoals Hopper en Blackwell. Nvidia heeft bovendien bijgedragen aan een stijging van de AI cryptomarkt, wat het vertrouwen in de toekomst van AI verder versterkt. Deze factoren maken dat Nvidia goed gepositioneerd is voor toekomstige groei, vooral nu de AI revolutie in een stroomversnelling komt.

Effect van de deal op de cryptowereld

Ook in de cryptowereld zijn AI munten nauw verbonden met de ontwikkelingen in de bredere AI sector. AI gerelateerde cryptomunten hebben de afgelopen tijd sterke winsten geboekt, mede dankzij de groeiende populariteit van Nvidia, dat bijna 80% van de AI chipmarkt in handen heeft. Deze winst zorgde voor een stijging van 10,3% in de totale marktkapitalisatie van AI munten. Ook het dagelijkse handelsvolume van AI munten nam toe door de groeiende interesse van investeerders in AI technologieën. Deze trend wordt versterkt door verwachte technologische lanceringen, zoals de iPhone 16, waarvan wordt gedacht dat deze geavanceerde AI functies zal bevatten.

De toekomstige waarde van AI gerelateerde tokens hangt af van doorbraken in technologie, een bredere acceptatie van AI en gunstige regelgeving. Tegelijkertijd kunnen technische problemen of juridische obstakels rondom AI leiden tot prijsdalingen. Naarmate de AI sector zich verder ontwikkelt, zullen investeerders alert moeten blijven om in deze snel veranderende markt kansen te blijven benutten.

Tot slot werkt Nvidia samen met internationale telecombedrijven om AI oplossingen te bieden die de klantervaring en operationele efficiëntie verbeteren. Qualcomm legt echter de nadruk op AI technologie op apparaten zelf, wat de beveiliging ten goede komt.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Justin Sun voorspelt: TRON bereikt binnen twee jaar niveau van Bitcoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu