Blockchain Stories
India blijft koploper als wereldwijd centrum voor crypto adoptie
Bitcoin Nieuws Regulatie

India blijft koploper als wereldwijd centrum voor crypto adoptie

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

India heeft opnieuw zijn positie als wereldleider in cryptocurrency adoptie bevestigd, volgens een recent rapport van blockchain analysebedrijf Chainalysis.

Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat India bovenaan de ranglijsten staat, wat de voortdurende interesse onder investeerders aantoont, zelfs ondanks de strenge regelgeving en hoge handelsheffingen in het land.

De rol van India in de wereld van crypto

Ondanks de uitdagende regelgeving blijft India een belangrijke speler op het gebied van crypto. Het rapport van Chainalysis, dat adoptie in 151 landen evalueert, toont aan dat India bijzonder goed presteert op het gebied van gecentraliseerde exchanges en gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi) van juni 2023 tot juli 2024.

Sinds 2018 hanteert India een strikte houding ten opzichte van cryptocurrencies. Toch laat het rapport zien dat de adoptie van verschillende crypto activa in het land aanzienlijk is. Volgens Eric Jardine, hoofdonderzoeker bij Chainalysis, vinden nieuwe deelnemers manieren om met cryptocurrencies om te gaan via diensten die nog niet verboden zijn.

In december 2023 stuurde de Financial Intelligence Unit (FIU) bijvoorbeeld waarschuwingen naar negen buitenlandse cryptocurrency exchanges wegens niet naleving van lokale regelgeving. Maar er zijn tekenen van een lichte versoepeling van deze beperkingen.

Zo registreerde Binance zich in juni bij de FIU en kreeg een boete van 188,2 miljoen roepies (ongeveer $2,25 miljoen) in een poging om opnieuw actief te worden in India. KuCoin registreerde zich in maart en kreeg een kleinere boete van 3,45 miljoen roepies.

Groei van financiële diensten in India

De populariteit van zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde financiële diensten groeit in India. Dit land staat bekend om zijn brede adoptie van DeFi activa, ondanks de strenge regelgeving. Voorbeelden van deze groei zijn te vinden bij platforms zoals Binance en KuCoin, die blijven opereren ondanks de uitdagingen.

Een ander interessant aspect is de wereldwijde impact van de lancering van Bitcoin exchange traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke toename van Bitcoin transacties, vooral in Noord-Amerika en West-Europa. Institutionele overdrachten lieten een sterke groei van jaar op jaar zien.

Daarnaast is er een opmerkelijke toename in DeFi activiteiten in regio’s zoals Sub Sahara Afrika, Latijns-Amerika en Oost-Europa. Deze trend heeft bijgedragen aan een stijging in altcoin transacties, wat wijst op een groeiende interesse in diverse digitale activa naast Bitcoin.

Bitcoin koersgrafiek 12 september
Bitcoin handelt op een koers van $57.000. Bron: TradingView

Bitcoin en de marktvolatiliteit

Op het moment van schrijven blijft Bitcoin, de grootste cryptocurrency op de markt, aanzienlijke volatiliteit vertonen. Binnen 24 uur varieerde de prijs van Bitcoin tussen $55.000 en $58.000, wat de onvoorspelbaarheid van deze markt benadrukt.

Hoewel de lancering van Bitcoin ETF’s de wereldwijde crypto activiteit heeft gestimuleerd, blijft de markt gevoelig voor snelle prijsveranderingen. Dit kan zowel opwindend als zenuwslopend zijn voor investeerders, maar het benadrukt ook de dynamische aard van de cryptomarkt.

India blijft ondanks de uitdagingen een cruciale rol spelen in de wereld van crypto. De veerkracht en aanpassingsvermogen van het land laten zien dat, zelfs in een moeilijke regelgeving omgeving, de adoptie van crypto kan blijven groeien en bloeien.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Justin Sun voorspelt: TRON bereikt binnen twee jaar niveau van Bitcoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu