Blockchain Stories
Hacker met $100 miljoen in Shiba Inu weer in actie
Altcoin Ethereum Memecoin Nieuws

Hacker met $100 miljoen in Shiba Inu weer in actie

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In juli brak een hacker in bij WazirX, een van India’s grootste crypto exchanges, en stal daarbij maar liefst $100 miljoen aan Shiba Inu (SHIB) en Ethereum (ETH).

Sindsdien is deze hacker druk bezig om de gestolen cryptocurrencies te ‘wassen’, oftewel te verbergen en om te zetten in legitiem geld. Maar wat betekent dit voor de cryptomarkt en hoe wordt deze hacker gevolgd?

De recente activiteiten van de hacker

De hacker achter de WazirX inbraak is begonnen met het verplaatsen van grote hoeveelheden gestolen Ethereum. Volgens Spot On Chain, een platform dat blockchain transacties analyseert, heeft de hacker onlangs 10.000 ETH, ter waarde van ongeveer $23,3 miljoen, overgemaakt.

Dit is niet de eerste keer; de hacker heeft eerder al 5.000 ETH naar Tornado Cash gestuurd, een privacytool die vaak door hackers wordt gebruikt om gestolen geld wit te wassen. Stel je voor dat je bij een internationale luchthaven je gestolen contant geld omwisselt voor een andere valuta, zodat het moeilijker te traceren is.

Dat is in feite wat hier gebeurt, maar dan digitaal. Dit heeft een enorme impact op de prijs van Shiba Inu en Ethereum, omdat de plotselinge verkoop van grote hoeveelheden tokens de marktinstabiliteit vergroot.

Maatregelen en uitdagingen voor WazirX

Na de inbraak heeft WazirX verschillende stappen ondernomen om de financiële schade te beperken. Ze hebben een herstructureringsplan geïmplementeerd om hun verliezen te compenseren.

Deze maatregelen zijn hard nodig, omdat de gestolen fondsen ongeveer 45% van de totale waarde van de exchange vertegenwoordigen. Dit is vergelijkbaar met een fysieke inbraak bij een bedrijf, waarbij bijna de helft van hun waardevolle goederen is gestolen.

Het terugwinnen van deze fondsen is een langzaam en complex proces, vooral omdat de hacker doorgaat met het verplaatsen en witwassen van de gestolen cryptocurrencies. Bovendien zorgt deze voortdurende verkoopdruk ervoor dat de prijzen van Shiba Inu en Ethereum onder druk blijven staan, wat de markt nog verder destabiliseert.

De rol van blockchain analysebedrijven

Blockchain analysebedrijven zoals Arkham Intelligence spelen een cruciale rol in het traceren van de activiteiten van de hacker. Ze werken als digitale detectives, volgen de bewegingen van de gestolen cryptocurrencies en rapporteren deze aan de betrokken partijen. Dit is vergelijkbaar met het volgen van een crimineel door bewijsmateriaal op een plaats delict te analyseren.

Met behulp van geavanceerde on chain analyse kunnen deze bedrijven identificeren welke adressen betrokken zijn bij het witwassen van de fondsen. Dit helpt niet alleen bij het begrijpen van de strategieën van de hacker, maar ook bij het mogelijk terugvorderen van de gestolen fondsen.

Ondanks de uitdagingen toont de cryptomarkt veerkracht. De voortdurende inspanningen van exchanges zoals WazirX en de geavanceerde analyses van blockchain detectives helpen bij het aanpakken van dergelijke incidenten. Het is essentieel voor investeerders en gebruikers om zich bewust te zijn van de risico’s en maatregelen te nemen om hun activa te beveiligen.

shibaInu koersgrafiek september2024
Shiba Inu handelt op een koers van $0,000013. Bron: TradingView

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

Staat NEIRO op het punt van een bullish uitbraak?

Timo Bruinsma

Belangrijke prijsniveaus voor TON om in de gaten te houden

Timo Bruinsma

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu