Blockchain Stories
Fondsenwerving OpenAI kan waarde van bedrijf stuwen naar $150 miljard
Nieuws

Fondsenwerving OpenAI kan waarde van bedrijf stuwen naar $150 miljard

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

OpenAI, een bedrijf dat zich richt op kunstmatige intelligentie, is in vergevorderde gesprekken met investeerders om een aanzienlijke financiering van 6,5 miljard dollar binnen te halen. Deze nieuwe kapitaalinjectie zou de waardering van het bedrijf naar 150 miljard dollar tillen.

Op 11 september meldde Bloomberg, op basis van bronnen die bekend zijn met de situatie, dat deze waardering exclusief de nieuw te verwerven fondsen is. OpenAI is daarnaast in onderhandeling met banken om een extra schuld van 5 miljard dollar aan te gaan, in de vorm van een revolverende kredietfaciliteit. Dit is een flexibele kredietlijn die het bedrijf in staat stelt om geld op te nemen, af te lossen en opnieuw te gebruiken, indien nodig.

Meerdere partijen investeren in OpenAI

De nieuwe waardering van 150 miljard dollar ligt aanzienlijk hoger dan de eerdere waardering van 86 miljard dollar, die het bedrijf in februari ontving bij een openbaar aanbod.

Volgens een eerder rapport van The Wall Street Journal wordt de huidige financieringsronde geleid door Thrive Capital, dat een investering van 1 miljard dollar zal doen. Grote techbedrijven, zoals chipfabrikant Nvidia en Apple, hebben ook interesse getoond om te investeren in OpenAI.

Daarnaast is Microsoft van plan deel te nemen aan deze financieringsronde. Microsoft heeft sinds 2019 al 13 miljard dollar geïnvesteerd in OpenAI en bezit op dit moment 49% van het bedrijf. Het is nog niet duidelijk hoeveel Apple, Nvidia en Microsoft in deze ronde zullen investeren.

Jaarlijkse omzet van 3,4 miljard dollar

OpenAI is de afgelopen tijd actief bezig geweest met het verhogen van zijn inkomsten. In mei rapporteerde het bedrijf een jaarlijkse omzet van ongeveer 3,4 miljard dollar. Het aantal betalende gebruikers voor hun diensten blijft echter gestaag groeien. Zo heeft het bedrijf volgens Reuters inmiddels meer dan 1 miljoen gebruikers, verdeeld over producten zoals ChatGPT Enterprise, Teams en Edu. Dit aantal vertegenwoordigt een groei van 67% sinds april.

Om deze groei voort te zetten, is OpenAI van plan om nieuwe premium abonnementsmodellen te introduceren. Voor de aankomende grote taalmodellen, Strawberry en Orion, zullen de prijzen van de abonnementen kunnen oplopen tot wel 2.000 dollar per maand.

Hevige concurrentie in de AI sector

De intense concurrentie in de AI sector dwingt veel startups om aanzienlijke bedragen aan kapitaal op te halen. Zo heeft Ilya Sutzkever, de voormalig hoofdwetenschapper van OpenAI, op 4 september een bedrag van 1 miljard dollar binnengehaald voor zijn nieuwe AI startup, Safe Superintelligence. Deze startup richt zich op de ontwikkeling van AI systemen die niet alleen zeer intelligent, maar ook veilig zijn. Onder de investeerders die dit initiatief steunen, bevinden zich bekende namen als A16Z, Sequoia, DST Global, NFDG en SV Angel.

In dit competitieve landschap blijft OpenAI een prominente speler door zowel zijn technologische vooruitgang als zijn vermogen om grote investeringen aan te trekken. De nieuwe financiering zal het bedrijf verder in staat stellen om zijn activiteiten en groei te versnellen, terwijl het AI innovatie blijft stimuleren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Justin Sun voorspelt: TRON bereikt binnen twee jaar niveau van Bitcoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu