Blockchain Stories
Crypto whale staat voor $28 miljoen WBTC liquidatie
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Crypto whale staat voor $28 miljoen WBTC liquidatie

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente prijsactie van Bitcoin (Ticker: BTC) blijft handelaren frustreren, aangezien er veel onzekerheid rondom Bitcoin heerst. 

Hoewel andere cryptocurrencies vergelijkbare dalingen ervaren, wordt BTC vooral beïnvloed door whale activiteiten. Een belangrijke whale riskeert de liquidatie van 488 WBTC, ter waarde van $28 miljoen, met een health ratio van 1,05 en een liquidatieprijs van $50.400.

Deze whale werd tijdens de crash van 2022 drie keer geliquideerd, met een totaal van 74.400 WBTC ter waarde van $32,8 miljoen. De huidige liquidatie orders onder $50.400 zouden de prijs van Bitcoin naar dit niveau kunnen drijven.

image
Bron: Lockonchain

Meer BTC niveaus die kunnen worden geliquideerd

De bredere Bitcoin markt loopt risico op verdere liquidaties. Met name aan de verkoopzijde worden liquidaties van $1,05 miljard rond het $50.000 niveau verwacht, met nog eens $500 miljoen onder $55.000. 

Een driemaanden heatmap onthulde hoge liquiditeitsniveaus aan beide zijden van de markt, met long liquidaties in de buurt van $45.000 en short liquidaties rond $72.000. Handelaren moeten leveraged posities vermijden, omdat de markt scherp in beide richtingen kan bewegen om liquiditeit te benutten.

image
Bron: HyBlock Capital

Na de afwijzing van de $60.000 kan de prijs van Bitcoin verder dalen, mogelijk liquiditeit oppikkend onder $50.000 voordat het een omkering naar boven maakt.

Wat staat er te gebeuren voor BTC?

Op de 4 uurgrafiek is Bitcoin er herhaaldelijk niet in geslaagd om boven het 200 daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA) te breken in de afgelopen weken. Dit suggereert dat BTC mogelijk extra dalende druk kan ervaren. 

Prijzen worden vaak aangetrokken door liquiditeit boven of onder belangrijke niveaus. Of BTC boven of onder zijn voortschrijdend gemiddelde handelt, geeft inzicht in de kracht of zwakte van de markt.

image
Bron:TradingView

Het bullish sentiment moet deze voortschrijdende gemiddelden heroveren om een bounce te triggeren, maar het sentiment wijst erop dat de prijs mogelijk verder daalt, omdat er meer liquiditeit geconcentreerd is rond het psychologische niveau van $50.000.

Terug naar de balans zone?

Historisch gezien keert Bitcoin vaak terug naar een balans zone, wat kansen biedt voor toekomstige prijsstijgingen. De Euphoria Zone waarde suggereert dat het all time high (ATH) van de vorige cyclus meestal de onderkant wordt voor de volgende rally. 

Andere waarden, zoals de Market Value/Realized Value (MVRV) ratio, tonen aan dat BTC op weg is naar een balans, een kritiek niveau waarvan de prijs historisch gezien opveert.

Hoewel Bitcoin deze niveaus nog niet heeft bereikt, voorspellen analisten dat BTC onder de $50.000 kan duiken, liquiditeit verzamelen en vervolgens stijgen naar nieuwe hoogtepunten, mogelijk eind Q4 2024 of begin Q1 2025. 

image
Bron: CheckOnChain

De prijsactie van Bitcoin en de aanhoudende liquidaties wijzen op mogelijke volatiliteit in de nabije toekomst. Naarmate de liquiditeit zich onder belangrijke niveaus opbouwt, kan BTC verder dalen voordat het een aanzienlijke opleving ervaart. 

Echter, als Bitcoin de historische patronen volgt, zal het waarschijnlijk herstellen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een hogere prijssurge naarmate de liquiditeit sterker wordt.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Cardano heeft bullish on chain waarden: Nu kopen?

Timo Bruinsma

Solana lanceert tweede web3 smartphone: de Solana Seeker

Pieter de Haan

BlackRock: Waarom Bitcoin nu belangrijker is in de financiële wereld

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu