Blockchain Stories
Cardano (ADA) wint aan kracht: zit er meer stijging in?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano (ADA) wint aan kracht: zit er meer stijging in?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Cardano (ADA) heeft recent een positieve trend vertoond door een doorbraak boven de weerstandsniveaus van $0,340, een cruciale drempel voor veel handelaren. Deze doorbraak heeft veel cryptobeleggers aangetrokken, die nu speculeren over het groeipotentieel van ADA in de toekomst.

Verschillende factoren dragen bij aan deze opwaartse trend, waaronder bredere marktbewegingen, technologische vooruitgang binnen het Cardano ecosysteem, en de toenemende adoptie van blockchain technologie. Deze ontwikkelingen kunnen in de komende weken verdere prijsstijgingen bevorderen.

Huidige status van ADA

Cardano begon zijn herstel vanaf het niveau van $0,3220. Sindsdien is de prijs gestegen boven $0,35 en ligt deze nu zelfs boven de 100 hours simple moving average. Een belangrijke doorbraak vond plaats toen ADA boven een bearish trendlijn brak, met weerstand op $0,3430. Deze beweging gaf de prijs een boost en bereikte een hoogtepunt van $0,3587.

Momenteel consolideert de prijs rond dit niveau. Belangrijk om te vermelden is dat ADA zich nu boven de 23,6% Fibonacci retracement niveau bevindt van de opwaartse beweging van $0,3300 naar $0,3587. Dit betekent dat de steun sterk is en de prijs mogelijk verdere stijgingen zal laten zien.

Toekomstige prijsbewegingen

Wat kunnen we verwachten van de prijs van ADA in de nabije toekomst? Allereerst zullen er enkele belangrijke weerstandsniveaus zijn waar de prijs doorheen moet breken. De eerste weerstand ligt rond $0,3580, gevolgd door $0,3620 en $0,3650.

Als ADA erin slaagt om boven de $0,3650 te sluiten, zou dit een sterke rally kunnen starten en zou de prijs zelfs richting de $0,380 kunnen stijgen.

sma100 ada koersgrafiek 12september2024
Bron: TradingView

Mocht ADA echter niet in staat zijn om de $0,3580 weerstand te doorbreken, dan zou de prijs opnieuw kunnen dalen. De eerste steun aan de onderkant bevindt zich rond het $0,350 niveau. Een verdere daling zou de prijs kunnen brengen naar de volgende belangrijke steun op $0,3440.

Dit is ook het 50% Fibonacci retracement niveau van de opwaartse beweging van $0,3300 naar $0,3587. Als de prijs onder deze steun valt, zou het zelfs kunnen terugvallen naar $0,330 of lager.

Verwachtingen en potentieel

Met de huidige parameters lijkt ADA goed gepositioneerd voor verdere groei, mits de prijs boven de kritieke weerstandsniveaus kan blijven. Investeren in Cardano kan aantrekkelijk zijn voor zowel beginnende handelaren als ervaren crypto enthousiastelingen, vooral gezien de recente positieve prijstrend.

Het begrijpen van Fibonacci retracement niveaus helpt bij het voorspellen van mogelijke steunniveaus waar investeerders kunnen instappen of uitstappen. Vergelijkbaar met het gebruik van een kaart tijdens een reis, geeft het inzicht in mogelijke obstakels en kansen onderweg.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu