Blockchain Stories
Bitcoin stijgt boven $58.000 uit, wat verklaart deze stijging?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin stijgt boven $58.000 uit, wat verklaart deze stijging?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voor Bitcoin begint vandaag, donderdag 12 september, bijzonder goed. De Bitcoin koers is namelijk boven de $58.000 gestegen. Een koers die een paar dagen geleden nog ver uit het zicht leek. Deze toch wel explosieve stijging is aan verschillende factoren te danken.

Algehele stijging van de cryptomarkt

De stijging van Bitcoin zorgt voor een algehele stijgende lijn in de cryptomarkt. In totaal steeg de marktkapitalisatie van crypto met 1,4%, wat dus onder meer aan Bitcoin te danken is. Zoals je in onderstaande tweet kunt zien, levert ETH echter ook een flinke bijdrage:

Waar komt deze opleving vandaan?

Met name de afgelopen maand was bijzonder lastig voor Bitcoin. We kunnen daarom nu al voorzichtig over een wederopstanding spreken. De Bitcoin koers is immers boven de $58.000 uitgekomen en toont daarmee meer dan voldoende veerkracht.

Maar, waar komt deze opleving dan opeens vandaan? Normaal gesproken is september toch zo’n slechte maand voor Bitcoin? Dat klopt, maar op dit moment lijken meerdere seinen tóch op groen te staan voor BTC. Daarmee doelen we onder meer op de rally die door tech aandelen in gang gezet is. Meerdere tech bedrijven maken in de afgelopen dagen een flinke waardestijging door. Dáár profiteert crypto (en BTC) ook van, zoals in het verleden al vaker gebeurd is.

Daarnaast scoorden bedrijven op de Aziatische aandelenmarkten ook grote winsten. Van deze Aziatische winsten weet Bitcoin vooralsnog ook te profiteren. Dit is overigens niet terug te zien in de Bitcoin ETF’s. Na twee positieve dagen hadden de ETF gister toch weer met een negatieve dag te maken. De totale uitstroom van $43 miljoen was vooral te wijten aan de ETF van Ark Invest. Deze ETF had alleen al met een uitstroom van meer dan $54 miljoen te maken.

Een andere belangrijke oorzaak is in Amerika te vinden. De Amerikaanse inflatiecijfers over augustus vielen voor crypto beter uit dan verwacht, waardoor een renteverlaging in deze maand eigenlijk al vast staat. Een dergelijke renteverlaging brengt in 9 van de 10 keer een flinke koersstijging voor Bitcoin en crypto met zich mee. Gaan we dat dit jaar ook weer zien? De kans is bijzonder groot.

Komt er een bullish sentiment aan?

Er kan min of meer gesteld worden dat er een verschuiving in de markt plaatsvindt. Daar waar het sentiment lange tijd bearish was, lijkt dit nu toch bullish te worden. Verschillende indicatoren spreken in het voordeel van Bitcoin, terwijl de tijdsspanne ook in het voordeel van BTC spreekt. Het laatste kwartaal van het jaar is namelijk historisch gezien het beste kwartaal voor BTC:

Gaat Bitcoin in kwartaal 4 van dit jaar dan eindelijk de verwachte groei inzetten? Het is meer dan goed mogelijk, zeker rekening houdende met de Bitcoin halving eerder dit jaar. Zo’n halving wordt historisch gezien opgevolgd door een flinke koersstijging. Dit gebeurt normaliter 150 á 160 ná de Bitcoin halving; dit staat ons dus het einde van deze maand te wachten. Het bullish sentiment lijkt dus meer dan logisch.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Justin Sun voorspelt: TRON bereikt binnen twee jaar niveau van Bitcoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu