Blockchain Stories
Bitcoin ETF’s kunnen goede dagen geen vervolg geven
Bitcoin ETF Nieuws

Bitcoin ETF’s kunnen goede dagen geen vervolg geven

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin toont in de afgelopen 24 uur behoorlijk veel veerkracht. Na een slechte maand weet de Bitcoin koers zich toch weer omhoog te werken. Vanochtend schreven we al dat de Bitcoin koers boven de $58.000 uitgekomen is. Een stijging die onder meer aan goede prestaties van tech bedrijven toegeschreven kan worden. Daarnaast lijkt er toch weer een bullish sentiment in de markt te ontstaan, hoewel dit nog niet terug te zien is in de Bitcoin ETF’s. De Bitcoin Spot ETF’s wisten namelijk geen vervolg te geven aan de recente, goede dagen.

Uitstroom van $43 miljard

De Bitcoin Spot ETF’s noteerden op 11 september een uitstroom van $43,9 miljoen. Een groot verschil ten opzichte van 10 september, aangezien de ETF’s toen nog een positieve instroom van $117 miljoen hadden.  

Deze forse uitstroom is vooral te wijten aan de ETF van Ark Invest. Bij deze ETF was op 11 september sprake van een uitstroom van maar liefst $54 miljoen. Hiermee is deze ene Spot ETF verantwoordelijk voor de slechte dag van de Bitcoin Spot ETF’s in zijn algemeenheid. De instroom van $12,6 miljoen bij de Fidelity ETF kon dit forse verlies van Ark Invest maar deels goed maken.

Het is, zoals altijd, lastig om te verklaren waar deze slechte dag vandaan komt. De verwachting is hoe dan ook dat vandaag een betere dag voor de Bitcoin Spot ETF’s wordt. Dit heeft simpelweg te maken met het bullish sentiment dat rondom Bitcoin lijkt te ontstaan. Dit bullish sentiment heeft reeds voor een gestegen Bitcoin koers gezorgd.

Positieve signalen vanuit de markt

Sinds de lancering van de Bitcoin Spot ETF’s hebben deze ETF’s hun verwachtingen nog niet echt waar kunnen maken. De verwachting was onder meer dat de ETF’s voor een koersstijging zouden zorgen. Ook was de verwachting dat de ETF’s bij zouden dragen aan de massale adoptie van crypto. Van beide is vooralsnog niks waar. Toch ontstaan er her en der positieve signalen vanuit de markt over de Bitcoin Spot ETF’s.

Onder meer Matt Hougan, de CIO van Bitwise, spreekt op X lovend over de Bitcoin Spot ETF’s:

In deze tweet maakt Hougan de vergelijking tussen de BTC ETF’s en andere ETF’s. Daarbij benadrukt Hougan dat de BTC ETF’s snel en goed geadopteerd zijn door investeerders. Sneller en beter dan bij andere ETF’s het geval is gewest.

Daarbij richt Hougan zich ook op financiële adviseurs. In zijn tweet stelt Hougan namelijk dat juist financiële adviseurs de Bitcoin Spot ETF’s snel geadopteerd hebben. Dat is, volgens hem, vrij uniek in de wereld van financiële producten.

Al met al ligt de snelheid van opname van de Bitcoin Spot ETF’s in beleggingsportefeuilles volgens Hougan erg hoog. Gaan de BTC ETF’s dan ooit hun verwachtingen echt waarmaken? Het is eigenlijk wel te verwachten, aangezien het vierde kwartaal van een jaar sowieso erg positief is voor de algehele cryptomarkt. Het is te verwachten dat dit ook in 2024 het geval gaat zijn.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bitcoin klaar voor doorbraak? Dit teken wijst op kracht

Julian Smits

MicroStrategy haalt $700 miljoen op voor BTC investeringen

Scott

Toncoin vertoont bullish én bearish signalen

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu