Blockchain Stories
Bitcoin aanbod op beurzen krimpt, tijd om te kopen?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin aanbod op beurzen krimpt, tijd om te kopen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) holders hebben een grote bullish verwachting in 2024. Maar nu het jaar ten einde loopt, vragen velen zich af of de bull run nog doorgaat.

Voordat de hoge verwachtingen omslaan in teleurstelling, zijn er nog steeds signalen dat Bitcoin bullish sentiment zich mogelijk binnenkort zal laten zien.

Daling in Bitcoin aanbod op beurzen

Volgens CryptoQuant analist Tarek nadert de volgende grote bullish beweging van Bitcoin snel. De analist benadrukte de dalende Bitcoin reserves op beurzen als het eerste belangrijke signaal.

Deze daling versnelde in de afgelopen drie dagen, nadat er eerder tussen 4 en 8 september een lichte stijging was waargenomen.

image
Bron: CryptoQuant

De exchange reserves daalden met 39.350 BTC (ongeveer $2,280 miljard) in deze periode van drie dagen. Dit zou ook kunnen verklaren waarom Bitcoin bullish sentiment onlangs hun kracht toonde door te herstellen van lokale dieptepunten.

Dit viel samen met een heropleving van de vraag vanuit ETF’s.

Stablecoin reserves bereiken nieuwe hoogtepunten

De dalende reserves benadrukken het krimpende aanbod van Bitcoin. De recent waargenomen lagere prijzen gaven kopers, met name whales, voldoende tijd om BTC op lagere niveaus te accumuleren.

De analist wees ook op de stijgende stablecoin reserves als een ander teken dat wijst op de mogelijkheid van een rally.

image
Bron: CryptoQuant

Volgens CryptoQuant bereikte de totale marktkapitalisatie van ERC20 stablecoins op beurzen onlangs een nieuw ATH boven $25,50 miljard.

De analist merkte op dat de snelgroeiende marktkapitalisatie van stablecoins een teken is dat de vraag naar stablecoins hoog is. Dit gebeurt vaak wanneer investeerders zich voorbereiden om liquiditeit naar crypto te verplaatsen.

De combinatie van dalende Bitcoin reserves en groeiende stablecoin reserves wijst op de kans dat een grote rally op komst is.

Bitcoin heeft ook kracht getoond boven het $50.000 niveau, wat erop wijst dat elke dip onder dat niveau als een sterke koopkans kan worden gezien.

Wat betekent dit voor de prijsactie?

Deze waarnemingen zijn ook in lijn met de Bitcoin halving tijdlijn. Dit evenement is historisch gezien gevolgd door een grote rally, enkele maanden na de halving.

Het feit dat de institutionele vraag nu groter is dan ooit, zou Bitcoin kunnen voorbereiden op een sterke bullish beweging.

Wat betekent dit voor de prijs? Bitcoin zou binnenkort nieuwe prijsniveaus kunnen bereiken. Enkele vooraanstaande figuren in de investeringswereld, zoals Cathie Wood, verwachten dat de prijzen boven $200.000 zullen stijgen.

Een meer bescheiden verwachting zou echter boven de $90.000 liggen, mogelijk voor het einde van het jaar, en zelfs hoger in 2025.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Cardano heeft bullish on chain waarden: Nu kopen?

Timo Bruinsma

Solana lanceert tweede web3 smartphone: de Solana Seeker

Pieter de Haan

BlackRock: Waarom Bitcoin nu belangrijker is in de financiële wereld

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu