Blockchain Stories
Aanbod Bitcoin op exchanges krimpt: Is een bull run nabij?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Aanbod Bitcoin op exchanges krimpt: Is een bull run nabij?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Is de cryptomarkt zich aan het voorbereiden op een nieuwe Bitcoin bull run? Recente marktsignalen suggereren van wel. Analisten wijzen op diverse indicatoren, zoals een toename in handelsvolume en een stijging in institutionele investeringen, die erop wijzen dat er een opwaartse trend kan aankomen.

Indicatoren voor een nieuwe bull run

Volgens de CryptoQuant analist ‘Tarek’ zijn er verschillende tekenen dat Bitcoin op het punt staat om weer flink in waarde te stijgen. Een van de belangrijkste indicatoren is de dalende hoeveelheid Bitcoin op exchanges. Dit betekent dat minder mensen hun Bitcoin verkopen, wat kan wijzen op minder verkoopdruk.

Wanneer investeerders hun Bitcoin naar cold storage verplaatsen, vermindert dit het aanbod op exchanges. Dit creëert een strakkere markt, wat vaak als een positief teken wordt gezien. Het impliceert namelijk dat investeerders hun Bitcoin vasthouden in afwachting van een toekomstige prijsstijging.

bitcoin exchange reserve 12september2024
Bron: CryptoQuant

Daarnaast neemt de hoeveelheid stablecoins, zoals USDT en USDC, op exchanges toe. Deze stablecoins worden vaak gebruikt om waarde op te slaan tijdens marktonzekerheid, waardoor handelaren snel kapitaal kunnen inzetten zodra er een kans zich voordoet.

De stijging in stablecoin reserves suggereert dat marktdeelnemers zich voorbereiden op een mogelijke instapmoment, wat de optimistische vooruitzichten voor Bitcoin verder versterkt.

Betekenis van dalende Bitcoin reserves

De dalende trend van Bitcoin reserves op exchanges laat zien dat er minder verkoopdruk is. Wanneer beleggers hun Bitcoin overplaatsen naar cold storage, vermindert dit de beschikbare hoeveelheid Bitcoin op de markt. Dit is vaak een teken dat beleggers hun Bitcoin vasthouden met het oog op toekomstige prijsstijgingen.

Een concreet voorbeeld hiervan is wanneer een belegger besluit zijn Bitcoin van een exchange naar een cold storage portemonnee te verplaatsen. Door deze actie vermindert de verkoopdruk, wat kan bijdragen aan een stijging van de Bitcoin prijs.

Stablecoins zoals USDT en USDC spelen een belangrijke rol in de cryptomarkt. Ze bieden een veilige haven tijdens marktonzekerheid en stellen handelaren in staat om snel kapitaal in te zetten wanneer de markt zich herstelt. De stijging in stablecoin reserves op exchanges is een teken dat beleggers zich voorbereiden op een mogelijk aankoopmoment.

Stel je voor dat een belegger zijn kapitaal in USDT opslaat, wachtend op het juiste moment om Bitcoin te kopen. Deze voorbereidingen kunnen bijdragen aan een stijging van de Bitcoin prijs zodra de markt gunstig is.

Historische context en toekomstverwachting

Historisch gezien heeft een onevenwicht tussen vraag en aanbod vaak geleid tot aanzienlijke prijsstijgingen in Bitcoin. Wanneer de beschikbare hoeveelheid Bitcoin afneemt en de vraag toeneemt, ontstaat er een situatie waarin de prijs kan stijgen. Dit patroon is in het verleden vaak waargenomen en kan een indicatie zijn voor toekomstige prijsbewegingen.

In de afgelopen weken heeft Bitcoin moeite gehad om de psychologische grens van $60.000 te doorbreken. Ondanks de positieve on chain data blijft de prijs schommelen. Dit kan deels worden verklaard door de huidige marktomstandigheden en de strijd om boven deze belangrijke prijsgrens uit te komen.

bitcoin koersgrafiek 12september2024
Bitcoin handelt op een koers van $58.000. Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

ARB mikt op een grote uitbraak en gaat binnenkort stijgen

Timo Bruinsma

Bitcoin herstelt met miljoenen instromen terwijl Ethereum struikelt

Julian Smits

Bitcoin staat voor onzekerheid nu FED beslissing nadert

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu