Blockchain Stories
Trump memecoins zakken als een kaartenhuis in elkaar
Altcoin Memecoin Nieuws

Trump memecoins zakken als een kaartenhuis in elkaar

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Gister stond een belangrijke gebeurtenis in de strijd om het Amerikaanse presidentschap op de planning. Het eerste debat ooit tussen Trump en Harris stond namelijk op de planning. Zoals ook in het nieuws vermeld werd, ging het hard tegen hard in het debat. Beide kandidaten verweten elkaar van alles, maar een echte duidelijke winnaar en verliezer was er in eerste instantie niet. Toch lijkt Trump op dit moment de grootste verliezer te zijn. Dit blijkt onder meer uit de koersen van de verschillende Trump memecoins.

Opvallend debat

Om meerdere redenen was het debat gister nogal opvallend. Ten eerste omdat Trump zich af en toe liet overdonderen door Harris en ten tweede omdat het woord ‘crypto’ geen enkele keer genoemd is. Dat is opvallend, aangezien crypto in de campagne van Trump een belangrijk onderwerp is. Harris moet minder van crypto hebben, waardoor dit echt iets is waar Trump zich mee kan onderscheiden. Desondanks werd crypto geen enkele keer in het debat genoemd.

Daling van de Trump memecoins

In navolging op het debat zakten de Trump memecoins koersen als een kaartenhuis in elkaar. De PolitiFi memecoins zakte met bijna 9%, terwijl de Doland Tremp memecoin maar liefst 27,5% aan waarde verloor. De Super Trump memecoion daalde met 12,3% en ook de MAGA Hat memecoin daalde met maar liefst 22,5%. Forse verliezen dus voor in principe alle Trump memecoins.

De Harris memecoin steeg daarentegen met maar liefst 7,3%. Geeft dit aan dat Harris het eerste debat gewonnen heeft? Daar kan over gediscussieerd worden. Feit is wel dat Trump het niet voor elkaar heeft gekregen om crypto ter oren te brengen tijdens het debat. Dit wordt hem blijkbaar door de markt toch aangerekend.

Polymarket voorspellingen

Het crypto gokplatform Polymarket is een belangrijke maatstaf tijdens de presidentsverkiezingen. Op dit platform zijn namelijk de winstkansen van zowel Trump als Harris inzichtelijk. Daarbij valt op dat de voorspellingen sinds gister aanzienlijk veranderd zijn.

De kans dat Harris de nieuwe president wordt, steeg met maar liefst 4%. Logischerwijs daalde de kans dat Trump de nieuwe president wordt met 4%. Dit zorgt ervoor dat beide presidentskandidaten nu echt nek aan nek gaan.

De uiteindelijke uitslag gaat, hoogstwaarschijnlijk van grote invloed op de cryptomarkt zijn. Zoals we gister al aangaven, verwachten de analisten van Bernstein een Bitcoin koers van $90.000 indien Trump de nieuwe president wordt. Komt Harris aan de macht? Dan houden de analisten van Bernstein rekening met een Bitcoin koers van $30.000 á $40.000. Een groot verschil dus.

Vooralsnog is het een kwestie van afwachten. Begin november staat de verkiezingsdag op het programma, waardoor we spoedig te weten zullen komen wie de nieuwe president gaat worden. Vanuit het oogpunt van crypto is het de hoop dat Trump aan de macht komt. Van hem is immers bekend dat hij een belangrijke rol voor crypto in de toekomstige economie en maatschappij ziet. Daarmee gaat hij mogelijk een bijdrage leveren aan de benodigde massale adoptie van crypto.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu