Blockchain Stories
Solo miner strijkt $183.000 op voor vinden Bitcoin blok 860749
Bitcoin Mining Nieuws

Solo miner strijkt $183.000 op voor vinden Bitcoin blok 860749

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een individuele Bitcoin miner heeft onlangs een opmerkelijke prestatie geleverd door Bitcoin blok 860749 te minen en daarmee een aanzienlijke beloning van $183.000 in de wacht te slepen. Dit gebeurde ondanks de concurrentie van grote mining pools in het Bitcoin netwerk, op een moment dat de totale hashrate, oftewel de rekenkracht van het netwerk, op recordhoogte was.

Volgens gegevens van mempool.space werd blok 860749 gemined door Solo CK, een miningpool die anders werkt dan de meeste andere pools. Solo CK verdeelt namelijk de beloningen niet onder de deelnemers, maar geeft de volledige beloning aan de miner die het blok ontdekt. Dit betekende dat één enkele miner de volledige beloning van 3.169 BTC ontving, wat op dat moment een waarde had van ongeveer $181.000. Deze beloning bestond uit de standaard blocksubsidie van Bitcoin.

Solo Bitcoin miner verslaat grote mining pools

Wat deze prestatie extra bijzonder maakt, is dat de meeste Bitcoin miners ervoor kiezen om samen te werken in zogenoemde mining pools. In deze pools combineren verschillende miners hun rekenkracht om hun kansen te vergroten op het vinden van een blok en daarmee de bijbehorende beloning. De beloning voor het vinden van een blok bedraagt op dit moment 3.125 BTC, naast de transactiekosten die aan het blok zijn gekoppeld.

In een miningpool worden de beloningen eerlijk verdeeld onder de deelnemers wanneer er een blok wordt gevonden. De solo miner in dit geval had echter het geluk aan zijn zijde en wist de grote mining pools te verslaan. Dit is opmerkelijk omdat solo miners doorgaans in het nadeel zijn, vanwege de grote schaal en rekenkracht van de grote pools.

Kans van 1 op 1.260.400.00 om Bitcoin blok te vinden

Ondanks dit nadeel heeft de vooruitgang in solo miningapparatuur, met name de toename in hashrate, ervoor gezorgd dat individuele miners toch kunnen blijven deelnemen zonder afhankelijk te zijn van mining pools. Moderne apparaten, zoals de BitAxe, bieden solo miners een rekenkracht van ongeveer 500 gigahashes per seconde (GH/s), wat een aanzienlijke verbetering is.

Volgens berekeningen hebben solo miners met een dergelijke rekenkracht echter nog steeds een zeer kleine kans om een blok te vinden. De kans dat een miner met 500 GH/s een blok ontdekt, wordt geschat op 1 op 1.260.400.000. De kans om dit binnen een dag te doen, is 1 op 8.752.778. In perspectief: het zou een solo miner met deze rekenkracht gemiddeld 23.980 jaar kosten om een enkel blok te vinden.

Solo miners hebben opvallend vaak succes

De grote mining pools, zoals Foundry USA en Antpool, beschikken daarentegen over een hashrate van respectievelijk 202,8 exahashes per seconde (EH/s) en 160,3 EH/s, waarbij een exahash maar liefst een miljard keer groter is dan een gigahash.

Desondanks hebben solo miners de laatste tijd opvallend vaak succes. Minder dan twee weken geleden werd blok 858978 door een andere solo miner ontdekt, wat een beloning van meer dan $200.000 opleverde. Eerder, in juli, wist een solo miner ook een blok te vinden (blok 853742), wat een vergelijkbare beloning opleverde.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Staat NEIRO op het punt van een bullish uitbraak?

Timo Bruinsma

Belangrijke prijsniveaus voor TON om in de gaten te houden

Timo Bruinsma

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu