Blockchain Stories
Internet Computer (ICP) stijgt met 14%, is het doel van $11 in zicht?
Altcoin Nieuws

Internet Computer (ICP) stijgt met 14%, is het doel van $11 in zicht?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 11 september 2024 trok Internet Computer (ICP) de aandacht van de cryptomarkt met een indrukwekkende prijsprestatie. Op basis van de huidige grafieken en prijsbewegingen lijkt het erop dat ICP zich in een fase bevindt waarin het slechts een stap verwijderd is van een mogelijke koersstijging van 25%.

Prijsontwikkeling van Internet Computer (ICP)

Op het moment van schrijven wordt ICP verhandeld rond de $8,6. In de afgelopen 24 uur is de prijs met meer dan 15% gestegen. Tegelijkertijd is het handelsvolume met 60% toegenomen, wat wijst op een toegenomen interesse en activiteit van zowel investeerders als handelaren. Deze stijging in volume is een teken van groeiend vertrouwen in het herstel van ICP’s waarde op de markt.

Technische Analyse en kritieke niveaus voor ICP

De technische analyse van ICP laat zien dat de munt een bullish trend vertoont, ondanks het feit dat de prijs nog steeds onder de 200-daagse Exponential Moving Average (EMA) ligt op de dagelijkse grafiek. Momenteel stuit ICP op stevige weerstand rond het $8,9 niveau. Dit is een cruciaal punt dat al eerder een barrière vormde.

Voor de tweede keer sinds augustus 2024 nadert ICP deze kritieke weerstand. De vorige keer dat het dit niveau bereikte, zag de prijs aanzienlijke verkoopdruk, wat resulteerde in een daling van bijna 20%. Dit keer lijkt de situatie echter anders te zijn. Het marktsentiment is verschoven, en de toegenomen deelname van handelaren en investeerders wijst erop dat ICP mogelijk beter gepositioneerd is om deze weerstand te doorbreken.

Als Internet Computer ICP erin slaagt om boven dit niveau te sluiten met een dagelijkse candle boven de $9, wordt een verdere koersstijging waarschijnlijk. In dat geval kan ICP mogelijk een stijging van 25% ervaren en in de komende dagen richting het $11 niveau bewegen. Deze positieve vooruitzichten blijven afhankelijk van de prijsactie rond het $9 niveau. Mocht ICP niet in staat zijn om boven dit niveau te sluiten, dan is er een aanzienlijke kans dat de koers opnieuw zal falen en terugvalt.

Bullish on-chain metrieken

Naast de technische indicatoren, wijzen ook on-chain gegevens op een gunstige ontwikkeling voor ICP. De Long/Short ratio, zoals gerapporteerd door Coinglass, staat momenteel op +1.019, wat duidt op een optimistisch marktsentiment. Ook is de open interest in ICP futures met 21% toegenomen, wat betekent dat er meer longposities in futures zijn ingenomen in de afgelopen 24 uur. Deze open interest is de afgelopen periode gestaag blijven stijgen.

Een positieve Long/Short ratio in combinatie met een stijgende open interest wordt doorgaans gezien als een teken van koopkansen. Veel traders en investeerders gebruiken deze signalen om hun posities in de markt te versterken, zowel in long- als in shortposities.

De vooruitzichten voor Internet Computer (ICP) zijn positief. Als de prijs de weerstand rond $8,9 doorbreekt en boven $9 blijft, lijkt een rally van 25% binnen handbereik te liggen. Echter, de markt zal nauwlettend moeten worden gevolgd om te zien of deze doorbraak daadwerkelijk plaatsvindt, of dat ICP opnieuw moeite zal hebben om deze kritieke grens te passeren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu