Blockchain Stories
Ethereum whales domineren meer en meer de markt
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum whales domineren meer en meer de markt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voor Ethereum waren het pittige tijden. Alleen al in de afgelopen 30 dagen daalde de koers met meer dan 11%. Over het afgelopen halfjaar genomen daalde de Ethereum koers zelfs met meer dan 42%. De verwachting is echter dat ETH in de komende tijd voldoende veerkracht gaat tonen. Dat is onder meer aan het gedrag van Ethereum whales te danken. Grote Ethereum whales hebben in de afgelopen maanden namelijk blijvend ETH ingekocht. Dit zorgt ervoor dat de Ethereum whales de markt meer dan ooit domineren.

Marktaandeel van 43%

Het dataplatform IntoTheBlock heeft onderzoek gedaan naar alle Ethereum houders. Uit dit onderzoek is gebleken dat de Ethereum whales een marktaandeel van 43% hebben. Dit betekent het volgende: van alle Ethereum tokens die in omloop zijn, bezitten de Ethereum whales maar liefst 43%.

Dit grote marktaandeel geeft duidelijk de rol van whales aan. Hun gedrag is bepalend voor het verloop van de Ethereum koers en juist deze groep kan op termijn veel winst pakken.

Voor deze data heeft IntoTheBlock gekeken naar investeerders die meer dan 1% van het totaal aantal tokens bezitten. Dat is volgens hen de maatstaf of iemand wel of geen whale te noemen.

Nieuwe investeringen

Uit bovenstaande grafiek van IntoTheBlock komt het handelsgedrag van de Ethereum whales goed naar voren. De grafiek geeft immers aan dat de dominantie van deze groep whales steeds groter wordt. Zij bezitten meer en meer Ethereum tokens, mede doordat zij in de afgelopen maanden regelmatig nieuwe investeringen hebben gedaan.

Daarmee vertoonden de whales ander gedrag dan de kleinere investeerders. De kleinere investeerders hielden juist hun geld op zak of kozen voor andere financiële producten. De Ethereum whales hebben daarentegen blijvend geloof in de potentie van Ethereum.

Bezit van de kleinere investeerders

Uit de data van IntoTheBlock komen meerdere opvallende zaken naar voren. Zoals hierboven al aangegeven, bezitten de Ethereum whales dus 43% van alle Ethereum tokens die in omloop zijn. De kleinere investeerders bezitten maar liefst 48% van alle Ethereum tokens die in omloop zijn. IntoTheBlock heeft hiervoor gekozen naar investeerders die minimaal 0,1% van het totale aantal tokens bezitten. Dit zijn dus kleinere investeerders, maar het is wel een veel grotere groep. Dat verklaart ook direct waarom de kleinere investeerders een nog groter marktaandeel bezitten.

De invloed van deze groep is echter veel minder goed merkbaar. Besluiten een paar kleine investeerders om hun ETH te verkopen? Dan brengt dit weinig tot geen effect met zich mee. Dat is heel anders dan als een paar whales zouden besluiten om hun ETH te kopen. Aangezien het in dat geval direct om een veel grotere hoeveelheid ETH gaat, brengt zo’n verkoop veel meer verkoopdruk met zich mee. De Ethereum whales kunnen zodoende veel meer invloed uitoefenen op het verloop van de Ethereum koers.

Al met al zijn de uitkomsten van het IntoTheBlock onderzoek interessant. Ethereum whales geloven nog steeds in ETH en hebben door de maanden heen consistent ETH bijgekocht. Vormt dit de opmaat naar een herstel?

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

Staat NEIRO op het punt van een bullish uitbraak?

Timo Bruinsma

Belangrijke prijsniveaus voor TON om in de gaten te houden

Timo Bruinsma

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu