Blockchain Stories
Dit niveau kan een bull trap triggeren voor Fantom
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Dit niveau kan een bull trap triggeren voor Fantom

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Fantom (Ticker: FTM) heeft recent een sterke stijging doorgemaakt, maar analisten waarschuwen dat de token een cruciaal weerstandsniveau nadert. 

Op het moment van schrijven werd FTM verhandeld op $0,487, met een lichte daling van 0,75% in de afgelopen 24 uur en een stijging van 25% in de afgelopen week. De marktkapitalisatie stond op $1,35 miljard, met 2,8 miljard FTM in omloop.

Waarschuwing voor een bull trap

Crypto analist @CryptoJobs3 uitte bezorgdheid over een mogelijke bull trap, aangezien FTM het bereik van $0,5050 nadert. De analist wees op een bearish divergentie in de RSI en verklaarde:

Een correctie is mogelijk; de prijs zou het bereik van $0,470–$0,4650 opnieuw kunnen testen.

Een doorbraak boven de $0,50 zou de prijs richting $0,5200 kunnen duwen, maar de analist blijft voorzichtig met het innemen van longposities op de huidige niveaus.

Bullish momentum met voorzichtigheid

Verschillende technische indicatoren wijzen op korte termijn bullish momentum, maar overbought condities kunnen leiden tot een terugval. De Bollinger Bands laten zien dat de prijs dicht bij de bovenste band zit, wat wijst op overbought condities. Deze waardes suggereren lage volatiliteit, wat kan betekenen dat een uitbraak op handen is.

image
Bron: TradingView

De MACD laat een bullish crossover zien, waarbij de MACD lijn boven de signaallijn staat en positieve histogram balken vertoont. Dit suggereert toenemend bullish momentum, hoewel de trend zich nog in de vroege stadia bevindt. Ondertussen blijft het volume laag, wat wijst op zwakke overtuiging achter de recente prijsstijging.

Analisten suggereren dat een doorbraak boven $0,50, vergezeld van stijgend volume, een bullish trend zou bevestigen. Het niet doorbreken van dit niveau zou echter kunnen leiden tot een terugval.

Verhoogde marktactiviteit voor Fantom?

De FTM Futures Open Interest grafiek onthulde een toename in open interest, die is gestegen tot $175 miljoen op 11 september. Deze stijging in open interest viel samen met FTM’s prijsstijging richting de $0,50, wat duidt op toenemende deelname van handelaren en speculatieve activiteit.

image
Bron: Coinglass

Gedurende enkele maanden fluctueerde de open interest tussen de $100 miljoen en $200 miljoen, wat beperkte handelsactiviteit aangaf. De recente stijging in zowel prijs als open interest kan wijzen op groeiend vertrouwen in de toekomstige prijsbeweging van FTM, maar suggereert ook een verhoogd risico op volatiliteit.

De Total Liquidations grafiek van FTM toonde aan dat op 11 september $141.510 aan longposities werd geliquideerd, vergeleken met $10,280 aan shortposities. Binance zag het merendeel van de long liquidaties met $88.860. 

image
Bron: Coinglass

Deze golf van liquidaties toonde aan dat veel handelaren verrast werden door de recente prijsschommelingen, vooral toen de prijs $0,4864 naderde.

De liquidatie gegevens suggereren dat long handelaren, in het bijzonder, te optimistisch waren over FTM’s aanhoudende stijging, wat resulteerde in liquidaties toen de prijs niet hoger wist te breken.

Toenemende koopdruk

Een recent rapport van ons wees op een stijgende koopdruk. De voorraad van FTM op beurzen is afgenomen, terwijl de voorraad buiten beurzen is toegenomen. 

Deze trend suggereert dat houders hun activa van beurzen verplaatsen, wat doorgaans een teken is van lange termijn vertrouwen in het activum.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Staat NEIRO op het punt van een bullish uitbraak?

Timo Bruinsma

Belangrijke prijsniveaus voor TON om in de gaten te houden

Timo Bruinsma

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu