Blockchain Stories
ApeCoin bulls heroveren cruciale niveaus: Wat betekent dit?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

ApeCoin bulls heroveren cruciale niveaus: Wat betekent dit?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

ApeCoin heeft recent veel aandacht getrokken, vooral dankzij de ommekeer en doorbraak uit een neerwaartse trend. Deze opmars heeft tal van investeerders aangetrokken die geïnteresseerd zijn in het potentieel van deze cryptomunt.

De marktvolatiliteit heeft tot boeiende ontwikkelingen geleid. Analisten volgen de prestaties van ApeCoin nauwgezet om toekomstige bewegingen te voorspellen.

Recente reversie en doorbraak van ApeCoin

ApeCoin (APE) heeft recentelijk een positieve wending genomen door uit een dalende kanaalpatroon te breken op de dagelijkse grafiek. Deze beweging heeft hoop gegeven voor een bullish ommekeer.

Na een periode van aanzienlijke verkoopdruk zag APE een indrukwekkende stijging van 52% in de afgelopen week en bereikte kortstondig het weerstandsniveau van $0,87. De vraag is nu of de bullish beweging kan worden volgehouden of dat er een periode van stabilisatie zal volgen.

Analyse van steun en weerstandsniveaus

De recente doorbraak van ApeCoin markeert een belangrijke verschuiving in het marktgevoel. Momenteel staat de APE prijs rond de $0,80, met een daling van 4% in de afgelopen 24 uur.

Volgens de Volume Profile Visible Range metric (VPVR) bevindt de prijs zich in een zone met hoge liquiditeit. Dit suggereert dat er op korte termijn waarschijnlijk een consolidatie plaatsvindt tussen $0,7 en $0,87.

apecoin koersgrafiek september2024
Bron: TradingView

Om de bullish momentum te behouden, moeten kopers de directe weerstand op $0,87 doorbreken. Een duidelijke doorbraak boven dit niveau zou de weg kunnen banen voor een hertest van de 200 daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA), die op $1,062 staat.

Dit is een cruciaal niveau dat een sterkere opwaartse trend kan veroorzaken als het wordt bereikt. Aan de andere kant is de directe steun op $0,699, dichtbij de 20 daagse en 50 daagse EMA’s.

Bulls moeten deze niveaus vasthouden om hun voorsprong op korte termijn te behouden. Een daling onder deze EMA’s zou kunnen leiden tot een test van de vorige steun op $0,541, waar kopers mogelijk weer zullen instappen.

De rol van investeerders en marktanalyses

Het monitoren van long/short ratio’s op beurzen is cruciaal voor het begrijpen van marktverschuivingen. Volgens de laatste gegevens is het volume van APE met meer dan 151% gestegen tot $501 miljoen, terwijl de open interest met 20,44% toenam tot $55,2 miljoen. Ondanks deze stijgingen weerspiegelt de long/short ratio een gemengd sentiment.

lange en koerte termijn holders apecoin
Bron: Coinglass

volgens recente gegevens van Binance staat de APE/USD long/short ratio op 0,7928, wat aangeeft dat shortposities iets zwaarder wegen dan longs. Investeerders op Binance zijn echter optimistischer met een ratio van 1,1526 voor long posities. Ook op OKX staat de ratio op 1,38, wat een optimistischer beeld geeft.

Dit suggereert een neutraal tot licht bullish sentiment in de cryptomarkt, zonder sterke vooringenomenheid. De prijsbeweging in de komende dagen zal voornamelijk afhangen van het vermogen van de bulls om de prijs boven $0,87 en uiteindelijk boven de 200 daagse EMA te brengen.

Een mislukking om dit te doen kan leiden tot zijwaartse actie of een kleine terugval, wat kopers de kans biedt om opnieuw in te stappen tussen $0,7 en $0,87.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Justin Sun voorspelt: TRON bereikt binnen twee jaar niveau van Bitcoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu