Blockchain Stories
Altcoins in de schijnwerpers: Markttrend verplaatst focus van Bitcoin
Altcoin Bitcoin Nieuws

Altcoins in de schijnwerpers: Markttrend verplaatst focus van Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Altcoins zijn momenteel een hot topic in de cryptowereld. Terwijl Bitcoin, de grootste cryptocurrency, moeite heeft om prijsbarrières te doorbreken, richten investeerders zich op altcoins. Deze munten bieden vaak unieke technologieën en functies die Bitcoin niet heeft, zoals snellere transactietijden of verbeterde privacy.

Veel investeerders zien altcoins als een kans op hogere rendementen vanwege hun lagere prijzen en grotere volatiliteit. Hierdoor is de cryptomarkt spannend voor speculanten en crypto investeerders in de blockchain industrie.

De verschuiving in de markttrend

In de afgelopen maanden hebben altcoins een opmerkelijke stijging laten zien, waardoor ze Bitcoin voorbijstreven. Dit fenomeen wordt ook wel “altseason” genoemd.

Alphractal, een geavanceerd platform voor investeringsdata analyse, merkte deze verschuiving op in een recente post op X (voorheen Twitter). Hierin werd benadrukt dat investeerders steeds meer geïnteresseerd zijn in altcoins nu de dominantie van Bitcoin afneemt.

Stel je de financiële markt voor als een sportevenement waarbij Bitcoin altijd de kampioen was. Nu beginnen nieuwkomers zoals Ethereum en Cardano de ranglijsten te beklimmen en de gevestigde kampioen uit te dagen. Dit zorgt voor een spannende nieuwe competitie waar iedereen naar uitkijkt.

Uit de analyses van Alphractal blijkt dat maar liefst 44 van de 61 onderzochte altcoins in de afgelopen 30 dagen beter presteerden dan Bitcoin.

Echter, slechts 9 van deze altcoins deden dit in de laatste 90 dagen, wat aantoont dat de recente prestaties van altcoins niet alleen een korte termijn fenomeen zijn, maar ook potentieel hebben voor de lange termijn.

Rol van Alphractal en analyses

Alphractal heeft een belangrijke rol gespeeld in het belichten van deze trend. Door Ethereum en stablecoins uit hun analyse van altcoin dominantie te halen, zien ze een patroon dat lijkt op de periode tussen 2019 en 2020.

Volgens Alphractal kan dit het ideale moment zijn om te investeren in solide altcoin projecten, gezien hun hogere groeipotentieel vergeleken met Bitcoin.

Een van de opmerkelijke analisten die optimistisch is over deze trend is Michael Van De Poppe, Chief Information Officer (CIO) van MN Consultancy. Van De Poppe gelooft dat zowel altcoins als Bitcoin hun bodem hebben bereikt, wat zou kunnen betekenen dat de recente prijsdalingen het einde markeren van een bearish trend.

Hij voorziet een mogelijke rally in de komende maanden, waarbij hij opmerkt dat verschillende technische indicatoren wijzen op stijgende Bitcoin paren voor diverse altcoins.

Impact op investeerders en optimisme

De verschuiving naar altcoins heeft ook invloed op de opvatting van investeerders. Met de recente positieve prestaties van altcoins en de voorspellingen van experts zoals Van De Poppe, groeit het optimisme onder investeerders.

Zij zien mogelijkheden voor een nieuwe positieve cyclus in de cryptomarkt, waarbij zowel Bitcoin als altcoins klaar lijken voor herstel.

Dit wordt vergeleken met een festival waar Bitcoin jarenlang de hoofdact was. Nu beginnen de bezoekers ook te genieten van optredens van minder bekende bands zoals Solana en Polkadot, die plotseling populair worden en de aandacht van het publiek trekken.

De groeiende aandacht voor altcoins en hun sterke prestaties ten opzichte van Bitcoin wijzen op een mogelijke altseason.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu