Blockchain Stories
Impact op de crypto markt na de lancering van het testnet
Altcoin Nieuws

Impact op de crypto markt na de lancering van het testnet

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het populaire Japanse technologiebedrijf Sony is nu de blockchain wereld betreden met zijn nieuwste Ethereum L2, Soneium.

De recente lancering heeft veel aandacht getrokken in de commnity, waardoor Soneium een van de meest besproken onderwerpen werd.

Soneium in de schijnwerpers

Sony kondigde de lancering van zijn ETH L2 aan op 23 augustus. Volgens de officiële verklaring is Soneium het infrastructuurnetwerk dat de basis vormt van Web3.

Het doel van dit nieuwe blockchain platform is om blockchain technologie te populariseren en innovatie in Web3 te versnellen.

De officiële aankondiging vermeldde:

In de toekomst zullen we onderzoeken en een plan ontwikkelen om het netwerk openbaar beschikbaar te maken en streven naar het creëren van nieuwe diensten door gebruik te maken van de verschillende bedrijven en IP binnen de Sony Group, zodat Soneium een infrastructuur wordt die iedereen dagelijks kan gebruiken.

Hoe werkt het nu precies?

Applicaties die werken met het netwerk van Soneium zullen eindgebruikers toegang geven tot het platform en ze in staat stellen om te interageren met diensten gerelateerd aan entertainment, Web3 gaming en NFT marktplaatsen aangeboden door individuele apps.

Kort na de lancering won de L2 aan populariteit. Dit bleek uit de toename van vermeldingen zoals aangegeven door Google Trends gegevens op wereldwijd niveau vorige week.

image
Bron: Google Trends

Vervolgens hebben we de testnet statistieken van Sonium gecontroleerd om te zien hoe het presteert. Volgens onze analyse had het Soneium/Minato testnet in totaal meer dan 1,3 miljoen blokken verwerkt.

Het testnet overschreed 3,3 miljoen transacties en had meer dan 200.000 wallets. Op het moment van schrijven stond het aantal dagelijkse transacties op 123.000, volgens Explorer testnet.soneium.

image
Bron: Explorer.testnet.soneium

Hoe presteren andere L2’s?

Aangezien Soneium een van de nieuwste toevoegingen was aan het bloeiende Ethereum L2 ecosysteem, hebben we gecontroleerd hoe de top ETH L2’s zoals Arbitrum (Ticker: ARB) en Optimism (Ticker: OP) het deden.
Om dat te controleren, hebben we gegevens van Artemis beoordeeld.

image
Bron: Arteis

Volgens onze analyse bleef ARB OP domineren in termen van zowel dagelijkse actieve wallets als dagelijkse transacties vorige maand.

Ondanks een grote voorsprong in netwerkactiviteit, lagen de grafieken van de fees en inkomsten van ARB en OP dicht bij elkaar. Maar OP slaagde erin om ARB vorige week op prijsvlak te overtreffen. 

Aan de ene kant registreerde OP een wekelijkse prijsstijging van 7%, en aan de andere kant ging de prijs van ARB slechts met 2% omhoog.

Op het moment van schrijven werd OP verhandeld op $1,48 met een marktkapitalisatie van meer dan $1,70 miljard. Arbitrum werd gewaardeerd op $0,5180 met een marktkapitalisatie van meer dan $1,9 miljard.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu