Blockchain Stories
Bitcoin ETF’s noteren weer een positieve dag
Bitcoin ETF Nieuws

Bitcoin ETF’s noteren weer een positieve dag

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het was lang geleden: een positieve dag voor de Bitcoin ETF’s. Zo schreven wij gister nog dat de ETF’s een record streak van 8 negatieve dagen hadden. Deze streak ging gepaard met een uitstroom van meer dan $1 miljard. Een duizelingwekkend bedrag dat de gehele crypto ETF markt niet zomaar terug ziet keren.

Aan deze negatieve streak is gelukkig een einde gekomen. De Bitcoin ETF’s noteerden gister namelijk een netto instroom van meer dan $28 miljoen. Dit lijkt een klein bedrag te zijn ten opzichte van $1 miljard, maar het is in ieder geval weer een begin. Gaat dit de opmaat worden naar weer een groter marktaandeel van de Bitcoin ETF’s?

Waar komt deze ommekeer opeens vandaan?

De afgelopen week was dramatisch. Het was simpelweg voor het eerst in de historie dat de Bitcoin ETF’s maar liefst 8 negatieve dagen noteerden. Deze streak is nu ten einde gekomen, maar waar komt deze ommekeer opeens vandaan?

Dit heeft mogelijk te maken met het voorzichtige herstel van de Bitcoin koers. De koers kleurde gister weer groen, nadat de koers het vorige week bijzonder lastig had. Dit geeft ons het vermoeden dat er een duidelijke correlatie zit tussen de Bitcoin koers en de in- en uitstroom bij de Bitcoin ETF’s.

Tevens lijkt er een iets ander sentiment in de markt te heersen. Dit komt wellicht door de lichte stijging van de Bitcoin koers gisteren, maar ook door talloze externe factoren. Zo lijkt de renteverlaging er in Amerika écht aan te komen. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk goed nieuws betekenen voor de Bitcoin koers.

Ook meerdere analisten lijken weer iets positiever te zijn over de Bitcoin koers. Eerder nog waarschuwden analisten over een verdere daling richting $50.000, maar inmiddels wordt over hogere koersen gesproken. Zo ook de analist Morani die het zelfs weer heeft over een koers van $60.000.

Grote verschillen in de ETF’s

Ook gister weer waren er grote verschillen waarneembaar in de ETF’s. De Fidelity’s FBTC had bijvoorbeeld een instroom van meer dan $28 miljoen. Ook de ETF van Bitwise deed een duit in het zakje met een instroom van meer dan $21 miljoen.

Grootste verliezer gister was de Grayscale GBTC; deze ETF had te kampen met een uitstroom van meer dan $22 miljoen. De prestatie van de BlackRocks IBIT ETF was ook opmerkelijk te noemen. Dit is de grootste Bitcoin ETF qua vermogen, maar moest toch genoegen nemen met een uitstroom van iets meer dan $9 miljoen.

De Bitcoin Spot ETF markt lijkt in ieder geval een opleving door te maken. Dit kan zomaar goed nieuws voor de gehele cryptomarkt betekenen. Tegelijkertijd is in de afgelopen weken gebleken dat ook de Bitcoin ETF markt behoorlijk volatiel is. Sommige dagen schijnt de zon volle bak, terwijl het de dag erna met bakken uit de hemel komt. Dit maakt het investeren in Bitcoin ETF’s zowel uitdagend als interessant. Wat denk jij? Is dit het juiste moment om in de Bitcoin ETF’s te stappen of wacht je liever nog even?

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu