Blockchain Stories
Uniswap blijft scoren: hoe een klein team grote resultaten neerzet
Altcoin Nieuws

Uniswap blijft scoren: hoe een klein team grote resultaten neerzet

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Uniswap laat indrukwekkende cijfers zien binnen de cryptowereld, waarbij het zich succesvol weet te meten met gevestigde namen als Coinbase en Robinhood. Ondanks dat Uniswap veel minder personeel heeft, presteert het qua handelsvolume bijna net zo goed als deze grote spelers.

De statistieken van The DeFi Report laten zien dat het platform 81% van het handelsvolume van Coinbase in het tweede kwartaal van dit jaar heeft gehaald en 65% van het volume van Robinhood. Dit maakt Uniswap een belangrijke speler, ook al werken er slechts 3% van de mensen die bij Coinbase actief zijn en 4% van Robinhood’s personeelsbestand.

Ondanks deze volumes presteert het UNI token nog steeds ondermaats.

Handelsvolume en marktaandeel groeien gestaag

Op het gebied van handelsvolume heeft Uniswap in augustus maar liefst 42% van de markt voor gedecentraliseerde beurzen (DEXs) in handen, exclusief Solana DEXs. Hoewel het handelsvolume in augustus op $52 miljard lag, wat een daling is ten opzichte van $90 miljard in maart, is het aandeel van Uniswap indrukwekkend.

Ter vergelijking: in het tweede kwartaal van dit jaar draaide Uniswap 81% van Coinbase’s volume en 65% van dat van Robinhood. Dat een relatief klein team zo’n groot volume kan draaien, onderstreept de efficiëntie en potentie van de DEX.

Actieve gebruikers en inkomsten

Niet alleen op handelsvolume scoort Uniswap hoog, ook op het aantal actieve gebruikers laat het sterke cijfers zien. In augustus had Uniswap meer dan 9 miljoen actieve gebruikers, wat 60% van het marktaandeel vertegenwoordigt. Dit is een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden en plaatst het voor Coinbase, dat 8 miljoen maandelijkse gebruikers heeft. Robinhood blijft met 13,7 miljoen gebruikers wel voorlopen, maar het verschil is minder groot dan je zou verwachten gezien het personeelsaantal van Uniswap.

In termen van inkomsten blijft Uniswap ook niet achter. In de afgelopen zes maanden genereerde het platform $45 miljoen aan inkomsten via de interface fee van Uniswap Labs, wat 9% is van de $503 miljoen die in dezelfde periode aan liquiditeitsverschaffers (LP’s) is uitgekeerd. Met een marktaandeel van 55% op het gebied van gegenereerde fees laat Uniswap zien dat het een solide verdienmodel heeft.

TVL en tokenhouders

Wanneer we kijken naar de totale waarde die is vastgezet (TVL), heeft Uniswap momenteel 47% van de markt in handen, wat overeenkomt met $4,7 miljard. Dit is een flinke daling ten opzichte van de $30 miljard in 2021, maar het platform blijft ver voorlopen op de concurrentie. Curve is de nummer twee met een TVL van $1,8 miljard, wat de dominante positie van Uniswap nog eens onderstreept.

Wat betreft het aantal tokenhouders, heeft Uniswap vandaag de dag 12% van de markt in handen, met 382.000 houders. Dit is een lichte daling vergeleken met twee jaar geleden, toen het marktaandeel op 14,5% lag.

PancakeSwap domineert dit segment echter met 1,7 miljoen tokenhouders, wat goed is voor 53% van de markt.

Ontwikkelaars en toekomstperspectief

Een ander belangrijk aspect is het aantal ontwikkelaars dat aan Uniswap werkt. Hier heeft het platform een stabiel marktaandeel van 13%, terwijl concurrent Balancer met 17,5% de leiding heeft onder DEX’s. Het is een teken dat Uniswap nog steeds aantrekkelijk is voor ontwikkelaars, maar dat er nog ruimte is voor groei op dit gebied.

Uniswap blijft een sterke speler binnen de crypto wereld, met indrukwekkende prestaties op verschillende belangrijke indicatoren, ondanks dat het een relatief klein team heeft. De groei in gebruikers en de stevige marktpositie op het gebied van handelsvolume en TVL, suggereren dat Uniswap nog veel potentie heeft om verder uit te breiden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu