Blockchain Stories
Solana bulls herpakken zich, mikken op $137 bij zwakker weerstand
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Solana bulls herpakken zich, mikken op $137 bij zwakker weerstand

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana (SOL) vertoont bemoedigende tekenen van herstel, terwijl de altcoin gestaag stijgt richting het cruciale niveau van $137. Na recente prijsschommelingen ervaart de cryptomunt een opleving in bullish momentum, waarmee het de sterke bearish weerstand uitdaagt.

Dit herstel onderstreept Solana’s potentieel om recente hindernissen te overwinnen en door belangrijke weerstandsniveaus heen te breken. Met de bulls die aan kracht winnen, is de vraag nu of dit opwaartse momentum standhoudt of dat de bears opnieuw de overhand krijgen en de rally stoppen.

Opwaartse traject van Solana 

Op de 4 uurs grafiek handelt Solana onder het 100 daagse Simple Moving Average (SMA). Toch beweegt SOL zich in een significante bullish richting naar het $137 niveau en vormt het positieve candlesticks na een opleving bij $118. Deze opwaartse beweging wijst op toenemende koopinteresse en optimistisch marktsentiment.

Solana SMA100 koersgrafiek
SOL beweegt omhoog na een herstel bij $118. Bron: Tradingview

De Relative Strength Index (RSI) staat momenteel op 43% en probeert de 50% grens te bereiken, wat suggereert dat het bullish momentum toeneemt en mogelijk uit de oversold zone breekt. Als de RSI de 50% grens doorbreekt, kan dit leiden tot sterke koopdruk en Solana’s opmars naar $137 ondersteunen.

Op de dagelijkse grafiek toont Solana eveneens veelbelovende signalen terwijl het naar het $137 niveau streeft, ondanks dat het nog onder de 100 daagse SMA beweegt.

solana koergrafiek SMA100 september2024
SOL richt zich op $137 ondanks dat het onder de 100 daagse SMA ligt. Bron: Tradingview

De vorming van een bullish candlestick wijst op potentiële opwaartse bewegingen, wat suggereert dat de cryptomunt in momentum kan winnen en hoger kan stijgen, zelfs onder deze kritieke voortschrijdend gemiddelde.

Uitdagingen en kansen

Terwijl Solana naar het $137 niveau streeft, zijn er verschillende scenario’s die de prijs kunnen beïnvloeden. Als het bullish momentum aanhoudt en de munt boven dit niveau uitbreekt, kan dit een sterke rally inluiden, waardoor SOL mogelijk richting het $164 weerstandsniveau en daarboven stijgt.

Als de weerstand rond $137 te sterk blijkt te zijn en de bearish druk terugkeert, kan SOL een daling ondergaan die de prijs terugbrengt naar het eerdere niveau van $118, waarbij mogelijk lagere ondersteuningszones worden getest.

Momenteel handelt SOL rond $127, wat een daling van 0,72% toont. De cryptomunt heeft een marktkapitalisatie van meer dan $59 miljard en een handelsvolume van $3,5 miljard. In de afgelopen 24 uur is de marktkapitalisatie van SOL met 0,56% gedaald, terwijl het handelsvolume met 84,18% is gestegen.

Marktgegevens en implicaties

De recente bewegingen van Solana benadrukken niet alleen het belang van technische indicatoren zoals de RSI en de SMA, maar ook de bredere implicaties voor de cryptomarkt.

Het huidige bullish sentiment kan wijzen op hernieuwd vertrouwen onder investeerders, terwijl weerstandsniveaus potentiële uitdagingen aangeven die Solana’s pad kunnen beïnvloeden.

Door inzicht te krijgen in hoe deze niveaus werken en welke factoren prijsbewegingen beïnvloeden, kunnen investeerders beter geïnformeerde beslissingen nemen en anticiperen op toekomstige marktontwikkelingen.

Solana’s progressie naar $137 wordt nauwlettend gevolgd, en het zal interessant zijn om te zien of dit niveau kan worden doorbroken en wat de impact daarvan op de bredere cryptomarkt zal zijn.

Solana MACD koersgrafiek
Solana handelt op een koers van $129. Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu