Blockchain Stories
Bitcoin kan mogelijk zakken naar $45.000, volgens rapport
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin kan mogelijk zakken naar $45.000, volgens rapport

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de wereld van crypto zijn prijsdalingen geen onbekend fenomeen. Recentelijk voorspelde het investeringsbedrijf 10x Research dat Bitcoin (BTC) kan dalen tot $45.000. Deze voorspelling is gebaseerd op verschillende factoren die de waarde van Bitcoin beïnvloeden. Laten we deze factoren eens nader bekijken.

Redenen achter de voorspelling

Volgens Markus Thielen, Hoofd Onderzoek bij 10x Research, zijn er enkele belangrijke redenen waarom de waarde van Bitcoin zou kunnen dalen. Een van de belangrijkste redenen is de verandering in het aantal actieve Bitcoin adressen.

In november 2023 was het aantal actieve adressen op een hoogtepunt, maar in het eerste kwartaal van 2024 begon dit aantal scherp te dalen. Dit wijst erop dat veel Bitcoin bezitters hun munten verkochten toen de prijzen hoog waren, wat kan duiden op een piek in de marktcyclus.

bitcoin actieve aderessen
Bron: Santiment

Analisten bevestigde deze analyse door te kijken naar de on chain data van Bitcoin. Ze ontdekten dat het aantal actieve adressen sinds maart is gedaald tot 612.000, wat wijst op een afname van de activiteit en interesse in de markt. Dit kan een teken zijn dat Bitcoin kwetsbaar is voor verdere prijsdalingen.

Daarnaast meldde het rapport van 10x Research een uitstroom van $1 miljard uit Bitcoin ETF’s deze week, wat een bearish signaal is. Ook de zwakke Amerikaanse economie en massale futures liquidatie dragen bij aan de voorspelling dat Bitcoin zou kunnen dalen tot $45.000.

bitcoin mayer multiple
Bron: Glassnode

Analyse van bearish bewegingen

De Mayer Multiple is een indicator die vaak wordt gebruikt om speculatieve bubbels in Bitcoin te identificeren. Momenteel staat de Mayer Multiple op 0,8, wat suggereert dat de markt bearish is. Een analyse van de actieve adressen data ondersteunt deze bevindingen.

In november 2023 waren er nog 1,2 miljoen actieve adressen, maar dit aantal is sindsdien gedaald. Wanneer dit aantal onder een bepaalde drempel komt, wordt Bitcoin kwetsbaarder voor prijsdalingen.

Op dit moment is het cruciale ondersteuningsniveau voor Bitcoin $50.000. Als de prijs onder dit niveau zakt, kan Bitcoin verder dalen tot $48.338 en mogelijk zelfs $45.000.

bitcoin priijs voorspelling 45000 groot
Bron: TradingView

Mocht het niet lukken om vanaf dit niveau te herstellen, dan kan de prijs verder zakken richting $40.000. Echter, als de Mayer Multiple boven de 1 stijgt, zou dit een nieuwe bullmarkt kunnen signaleren, wat de prijs van Bitcoin opnieuw zou kunnen doen stijgen.

Betekenis van het $50.000 ondersteuningsniveau

Het ondersteuningsniveau van $50.000 is van groot belang voor de huidige markt. Begin deze maand begonnen handelaren rond dezelfde prijsniveaus als in november 2021, net voordat de Bitcoin bearmarkt van 2022 begon.

Destijds daalde de waarde van Bitcoin in januari 2022 naar $36.500 toen het steun verloor op $50.000. Een soortgelijk patroon zou zich nu kunnen herhalen, waarbij het $50.000 niveau opnieuw wordt getest.

Als Bitcoin erin slaagt om dit niveau vast te houden, kan het een signaal zijn voor een potentieel herstel. Echter, als dit niveau breekt, kan de prijs verder dalen richting $45.000 of zelfs lager. Dit benadrukt het belang van het monitoren van de marktindicatoren zoals de Mayer Multiple en het aantal actieve adressen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu