Blockchain Stories
Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse
Altcoin Bitcoin Dogecoin Nieuws

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In zijn nieuwste video bespreekt Crypto Yapper de recente daling van Bitcoin en analyseert hij wat beleggers de komende tijd kunnen verwachten. Naast Bitcoin bespreekt hij ook de ontwikkelingen rond Ethereum en Dogecoin. Hij gaat in op de technische analyse, belangrijke marktgegevens en hoe externe factoren, zoals macro-economische gebeurtenissen, invloed hebben op de cryptomarkt.

Grote Bitcoin ondersteuningsniveau onder druk

Bitcoin zakte onlangs onder het belangrijke ondersteuningsniveau van $53.000, wat zorgde voor bezorgdheid onder investeerders. Volgens Crypto Yapper is het cruciaal dat dit horizontale ondersteuningsniveau standhoudt om te voorkomen dat de markt verder in een bearish trend belandt. Mocht Bitcoin door dit niveau breken, dan is de kans groot dat we lagere koersdoelen gaan zien. Hij wijst echter ook op de mogelijkheid van een trendomkering. Als Bitcoin in staat is om hogere toppen te creëren, kan dit wijzen op een ommekeer naar een meer bullish scenario op de lange termijn.

Daarnaast benadrukt hij dat de uitstroom uit Bitcoin ETF’s zorgwekkend is, met een netto-uitstroom van $170 miljoen. Dit wijst erop dat grote spelers zoals Fidelity verkopen, terwijl partijen als BlackRock nog niet significant inkopen. Dit draagt bij aan het bearish sentiment dat momenteel in de markt heerst.

Slechts een tijdelijke daling

Ondanks de huidige angst in de markt, blijft Crypto Yapper optimistisch. Hij gelooft dat dit juist het moment is om te kopen, vooral nu de Fear and Greed Index zich in de “extreme angst” fase bevindt. Hij stelt dat kopen tijdens dips een slimme strategie is, omdat Bitcoin op de lange termijn nog steeds het potentieel heeft om de $100.000 te bereiken. Voor hem is de huidige correctie slechts een tijdelijke daling in een bredere bullish trend.

Crypto Yapper legt ook uit dat hij op de lange termijn vertrouwen blijft houden in Bitcoin, aangezien de koers zich nog steeds in een zogenaamde “bull flag” formatie bevindt. Deze technische patroon wijst doorgaans op een mogelijke koersstijging als de ondersteuningsniveaus standhouden.

Vooruitzichten voor Ethereum en Dogecoin

Naast Bitcoin besteedt Crypto Yapper ook aandacht aan Ethereum en Dogecoin. Ethereum is teruggevallen onder een belangrijk ondersteuningsniveau, maar hij ziet kansen voor een rebound. Hij heeft zelfs limietorders geplaatst rond het huidige niveau om meer Ethereum te kopen. Voor hem blijft het afwachten of Ethereum in de komende weken kan herstellen en een trendomkering kan realiseren.

Wanneer Ethereum die niveaus bereikt, verwacht hij een winst van meer dan 10%, een uitstekend moment voor hem om winst te nemen. Toch is hij voorzichtig: het huidige negatieve sentiment rond Ethereum ETF’s, waar meer uitstroom dan instroom is, houdt een sneller herstel nog tegen. Voor een echte doorbraak moet er meer koopkracht terug de markt in vloeien.

Wat Dogecoin betreft, bevindt deze altcoin zich in een “falling wedge” formatie, een typisch bullish patroon. Als Dogecoin erin slaagt om uit deze formatie te breken, voorspelt hij dat de koers kan stijgen naar de $0,20. Toch waarschuwt hij dat beleggers geduld moeten hebben, omdat een neerwaartse doorbraak ook mogelijk is, wat zou leiden tot lagere koersen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu