Blockchain Stories
VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?
Altcoin Ethereum Nieuws

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Het bekende vermogensbeheerbedrijf VanEck heeft besloten om zijn Ethereum Futures ETF (EFUT) te beรซindigen, minder dan een jaar nadat het werd gelanceerd. Dit is een opvallende strategische wijziging, die samenhangt met de veranderende marktomstandigheden in de cryptowereld. Maar wat zijn de redenen achter deze beslissing, en wat betekent het voor de beleggers? Hieronder lees je alles wat je moet weten.

Waarom stopt VanEck met de Ethereum Futures ETF?

De Ethereum Futures ETF van VanEck werd in oktober 2023 geรฏntroduceerd als een manier voor beleggers om blootstelling aan Ethereum te krijgen via termijncontracten. Ondanks deze ambitie, kampte de ETF vanaf het begin met diverse problemen. De prestaties vielen tegen, er was weinig interesse van beleggers en ook de liquiditeit bleef laag. Hierdoor besloot VanEck de stekker uit de ETF te trekken. De laatste handelsdag is gepland op 16 september 2024. Beleggers krijgen het advies hun aandelen vรณรณr deze datum te verkopen, aangezien er na deze datum een cash uitkering zal plaatsvinden op basis van de waarde van de activa per 23 september. Dit betekent dus een automatische verkoop.

Via hun account op het sociale platform X, kondigde VanEck de sluiting aan met de woorden: โ€œNu onze spot ethereum ETP is goedgekeurd, sluiten we onze ETF die in ethereum futures investeert.”

De verschuiving naar spot ETFโ€™s

De sluiting van de Ethereum Futures ETF past binnen een bredere verschuiving in de cryptomarkt. Vermogensbeheerders zoals VanEck richten zich steeds meer op spot ETFโ€™s, een nieuw type product dat directe prijsvolging van de onderliggende activa biedt, in plaats van afgeleid te zijn van futures contracten. Dit is vooral van belang sinds de goedkeuring door de Amerikaanse SEC van spot ETFโ€™s voor Ethereum.

Terwijl de Ethereum Futures ETF slechts 21 miljoen dollar aan activa beheerde, heeft VanEcks nieuwe spot ETF voor Ethereum, genaamd ETHV, al miljoenen dollar aan netto-instroom aangetrokken. Dit illustreert duidelijk de voorkeur van beleggers voor spot ETFโ€™s, die een meer directe en nauwkeurige blootstelling aan de onderliggende cryptovaluta bieden.

Wat kunnen we in de toekomst verwachten?

VanEck is al lange tijd een prominente speler op het gebied van vermogensbeheer, en de beslissing om hun Ethereum Futures ETF te sluiten weerspiegelt een bredere verschuiving in de markt. Steeds meer beheerders kiezen ervoor om zich te focussen op spot gebaseerde producten, die beter lijken aan te sluiten bij de behoeften van beleggers. Voor de toekomst is het belangrijk voor crypto beleggers om op de hoogte te blijven van deze veranderingen en hun strategieรซn hierop aan te passen.

De ontwikkeling van spot ETFโ€™s is van cruciaal belang voor de cryptomarkt, met name omdat dit type product wordt gezien als betrouwbaarder en transparanter. Beleggers die geรฏnteresseerd zijn in de langetermijnvooruitzichten van Ethereum en andere cryptovaluta, zullen waarschijnlijk steeds vaker naar deze nieuwe generatie ETFโ€™s kijken. VanEckโ€™s beslissing markeert dan ook een belangrijke stap in deze evolutie.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer โ‚ฌ37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Beste dag voor Bitcoin ETF’s in 2 maanden tijd

Scott

Bitcoin prijs zal stijgen volgens auteur Robert Kiyosaki

Julian Smits

3 redenen waarom je XRP de aankomende weken in de gaten moet houden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu