Blockchain Stories
Kazachstan geeft groen licht: Binance eerste gereguleerde crypto exchange
Altcoin Binance Binance Coin Crypto Exchange Nieuws

Kazachstan geeft groen licht: Binance eerste gereguleerde crypto exchange

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Binance, nog steeds wereldwijd de grootste exchange, maakt een grote sprong in Kazachstan: het bedrijf staat op het punt de eerste volledig gereguleerde crypto exchange in het land te worden. Op 6 september ontving Binance Kazakhstan namelijk formele toestemming van de Astana Financial Services Authority (AFSA) voor een volledige licentie. Dit brengt de lokale tak van Binance een stap dichter bij volledige naleving van de regelgeving, een aanzienlijke mijlpaal in hun wereldwijde expansie.

Nieuwe licentie opent deuren in Kazachstan

Binance Kazakhstan heeft aan alle vereisten voldaan om deze licentie te verkrijgen. Dit omvatte onder meer het doorstaan van grondige financiële audits, het behalen van ISO certificeringen en het slagen voor diverse controles door de toezichthouder. Dankzij deze licentie mag Binance in Kazachstan een handelsplatform voor crypto beheren, investeringen doen, en ook diensten aanbieden voor het bewaren van cryptovaluta.

De licentie is een belangrijke stap voor Binance in de snelgroeiende digitale markt in Kazachstan. Terwijl andere exchanges zoals Bybit nog wachten op een definitieve goedkeuring, heeft Binance nu een voorsprong in deze opkomende markt.

Vishal Sacheendran, hoofd van de regionale markten bij Binance, sprak vol optimisme over deze ontwikkeling. Hij benadrukte dat Binance zich inzet voor naleving en veiligheid en dat ze uitkijken naar het verder ondersteunen van de crypto community in Kazachstan.

Binance loopt tegen uitdagingen aan op andere markten

Hoewel de situatie in Kazachstan positief verloopt, heeft Binance in andere regio’s nog te maken met verschillende uitdagingen. Zo werd Binance eerder dit jaar tijdelijk geschorst in India vanwege problemen met anti-witwaswetten, een situatie die pas recent is opgelost. Bovendien loopt de beurs in de Verenigde Staten tegen flinke obstakels aan, vooral door strengere regelgeving. Ondanks deze tegenslagen lijkt Binance vastberaden om haar positie in de wereldwijde cryptomarkt verder uit te breiden.

Een opvallende tegenhanger is Coinbase, een andere grote speler in de cryptowereld, die in december 2023 juist werd geblokkeerd in Kazachstan vanwege het niet naleven van lokale regelgeving. Dit verschil in aanpak laat zien hoe belangrijk het is om in de snel veranderende cryptomarkt flexibel te blijven en snel in te spelen op lokale wetgeving.

Toekomst van Binance en effect op BNB

Ondanks deze interne veranderingen en externe uitdagingen blijft Binance internationaal sterk groeien, met Kazachstan als recent voorbeeld. Dit succes wordt echter overschaduwd door een daling van de waarde van Binance’s eigen cryptomunt, BNB. Op het moment van schrijven is de koers van BNB met 2,2% gedaald, in lijn met een bredere neerwaartse trend op de cryptomarkt, geleid door een daling in de prijs van Bitcoin.

Met de recente ontwikkelingen in Kazachstan toont Binance veerkracht, maar de combinatie van interne en externe obstakels zal van grote invloed zijn op de toekomst van de beurs. Terwijl het bedrijf zich blijft aanpassen aan de steeds strenger wordende regelgeving wereldwijd, blijft het spannend om te zien hoe ze deze uitdagingen te lijf gaat.

Wanneer in Europa de MiCA in werking treedt, zal Binance naar alle verwachtingen weer terugkeren naar Europese landen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Gaat Bitcoin al in 2025 een koers van $100.000 aantikken?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu