Blockchain Stories
Zeldzame CryptoPunk aap met 78% verlies geveild voor $1,5 miljoen
NFT Nieuws

Zeldzame CryptoPunk aap met 78% verlies geveild voor $1,5 miljoen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

CryptoPunk #6915, een van de slechts 24 “Ape” NFT’s in de hele collectie, is onlangs verkocht voor een bedrag van $1,48 miljoen. Hoewel dit op het eerste gezicht een aanzienlijke prijs lijkt, zijn eerdere biedingen op deze specifieke NFT veel hoger geweest. Zo waren er eerder dit jaar biedingen van meer dan $6 miljoen, wat aangeeft dat de waarde van deze NFT aanzienlijk is gedaald, namelijk met zo’n 78%.

De verkoop van CryptoPunk #6915 werd afgerond voor 620 Ether (ETH), wat overeenkomt met een bedrag van ongeveer $1,48 miljoen op het moment van de transactie. Wat deze NFT bijzonder maakt, is dat het een van de zeer schaarse apen in de CryptoPunk collectie is en slechts drie kenmerken heeft: een pet, een oorbel en een ooglapje. Deze combinatie van zeldzaamheid en specifieke kenmerken maakt het een gewild verzamelobject binnen de cryptogemeenschap.

Waardevermindering CryptoPunk #6915

Ondanks de recente verkoop voor een fors bedrag, had de eigenaar van CryptoPunk #6915 eerder dit jaar de kans om het voor veel meer te verkopen. In maart 2024 werden er biedingen ontvangen die tussen de $5 miljoen en $6 miljoen lagen. Deze biedingen vonden plaats tijdens een periode waarin het totale maandelijkse verkoopvolume van NFT’s op de markt rond de $1,6 miljard lag. Sindsdien heeft de markt echter een scherpe daling doorgemaakt, wat resulteerde in de waardevermindering van de NFT met 78%.

De verkoop van deze CryptoPunk trok de aandacht van de cryptogemeenschap, en velen deelden hun mening via het sociale mediaplatform X. Sommige gebruikers vonden het opmerkelijk dat de eigenaar zulke hoge biedingen in het verleden had afgewezen, terwijl anderen het bedrag van $1,5 miljoen in 2024 voor een NFT ‘onvoorstelbaar’ vonden. Een ander lid van de gemeenschap speculeerde zelfs dat de verkoop mogelijk een zogenoemde ‘wash sale’ zou kunnen zijn, waarbij dezelfde persoon zowel koper als verkoper is, met als doel de prijs van de NFT kunstmatig op te drijven.

Wash trading

Wash trading is een praktijk waarbij een handelaar een asset verkoopt en tegelijkertijd weer terugkoopt om de illusie van vraag of liquiditeit te wekken. In oktober 2021 vond een soortgelijk incident plaats toen CryptoPunk #9998 werd verkocht voor bijna $500 miljoen. Uit gegevens bleek echter dat de verkoper het betaalde bedrag snel teruggaaf aan de koper om een flitslening af te lossen, wat de verkoop als een wash trade kenmerkte.

De algemene markt voor CryptoPunks heeft een waardedaling gezien door de bredere neergang in de NFT markt. Op 19 augustus veranderde CryptoPunk #5822 van eigenaar, wat door de vorige eigenaar werd bestempeld als het ‘einde van een tijdperk’. Hoewel de exacte verkoopprijs niet werd gedeeld, vermoedde de gemeenschap dat de verkoop met verlies was afgesloten.

In augustus 2024 bereikten NFT’s hun laagste verkoopvolume van het jaar, waarbij het totale maandelijkse verkoopcijfer voor het eerst onder de $400 miljoen zakte. Dit vertegenwoordigde een daling van 76% ten opzichte van het hoogtepunt eerder dat jaar. Deze ontwikkelingen wijzen op afkoeling in de interesse van digitale verzamelobjecten zoals CryptoPunks.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu