Blockchain Stories
Winst Bitcoin handelaren daalt 25%, BTC liquiditeit erg laag
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Winst Bitcoin handelaren daalt 25%, BTC liquiditeit erg laag

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van Bitcoin kent momenteel een turbulente periode. Waar de maand augustus nog hoopgevend begon, heeft aanhoudende verkoopdruk ervoor gezorgd dat de prijs van Bitcoin blijft dalen. Dit heeft grote gevolgen voor zowel korte termijn speculanten als langetermijnhouders.

De huidige staat van Bitcoin

Bitcoin staat onder druk, en dit is zichtbaar in de prijsbewegingen van de afgelopen weken. De opwaartse trend die aanvankelijk werd waargenomen, lijkt nu te verdwijnen.

De prijsactie bevindt zich aan de onderkant van de consolidatiezone, met een directe steunzone tussen de $56.500 en $58.000. Dit zijn respectievelijk de dieptepunten van juli en augustus.

bitcoin usd spetember2024
Bron: TradingView

Deze aanhoudende daling heeft ervoor gezorgd dat minder investeerders winst maken. Volgens een on chain analist is er een afname van 25% in de winstgevendheid van BTC handelaren. Dit betekent dat bijna 5 miljoen BTC momenteel met verlies wordt gehouden door verschillende entiteiten wereldwijd. Dit maakt de prijsschommelingen van Bitcoin fragieler.

Veranderingen in winstgevendheid van BTC handel

Doordat de prijs van Bitcoin blijft dalen, maken steeds minder investeerders winst. De analist geeft aan dat deze daling van 25% gelijk staat aan bijna 5 miljoen BTC die momenteel in het rood staat. Deze hoeveelheid is vijf keer zoveel als het aantal munten dat door Satoshi Nakamoto wordt gehouden.

Het is belangrijk om te weten wie deze verliezen lijden. Als het voornamelijk korte termijn speculanten zijn die deze munten bezitten, is de kans groot dat de prijzen verder zullen dalen. Deze speculanten, ook wel bekend als STHs (Short Term Holders), verkopen meestal hun BTC wanneer de prijzen dalen, wat de verkoopdruk vergroot.

Aan de andere kant, als de meerderheid van de verliezen wordt gedragen door langetermijnhouders (LTHs)
degenen die hun BTC al langer dan zes maanden bezitten dan is er reden voor optimisme.

LTHs, waaronder instellingen en HODLers, zijn minder gevoelig voor prijsbewegingen op korte termijn en kunnen de markt stabiliseren.

Analyse van Bitcoin liquiditeit

Naast de dalende winstgevendheid van handelaren, is ook de liquiditeit van Bitcoin een punt van zorg. De Exchange Liquidity Ratio, die het algemene liquiditeitsniveau op de BTC markt meet, is momenteel “erg laag”. Dit betekent dat veel handelaren terughoudend zijn en zich op de zijlijn houden.

Liquiditeit neigt toe te nemen in een stijgende markt, maar zal laag blijven totdat er een duidelijke trendverandering is. Mocht de prijs verder dalen, dan zal de volatiliteit toenemen. Op korte tot middellange termijn zal de lage liquiditeit echter blijven bestaan, aangezien handelaren wachten op een duidelijkere trend.

Een ander verontrustend teken is de afname van actieve adressen op het Bitcoin netwerk, die momenteel op het laagste punt in 2024 staan. Minder actieve adressen duiden op een afname van de interesse van investeerders, wat leidt tot lagere betrokkenheid en activiteit op het netwerk.

Hoewel de huidige situatie van Bitcoin uitdagend is, zijn er positieve vooruitzichten voor langetermijnhouders. De markt kan stabiliseren als langetermijnhouders hun posities behouden en nieuwe kopers aantrekken.

De komende maanden zullen cruciaal zijn om te zien hoe de markt zich ontwikkelt en of de liquiditeit en activiteit op het netwerk weer zullen toenemen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu